Η γεύση του Bombay Sapphire Gin ξεκλειδώνει τη δημιουργικότητά μας από την πρώτη γουλιά και αφήνει την έμπνευσή μας να συνθέσει κάτι μοναδικό. Η χαρά της δημιουργίας άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι τού Bombay αφού καταφέρνει να κρύβει μέσα του σύνθετα και ετερόκλητα στοιχεία, αρμονικά συνδυασμένα. Ταυτόχρονα, είναι ένα ποτό τόσο ευέλικτο, ιδανικό για κάθε μορφή πειραματισμού. Ένα ιδιαίτερο τζιν που μας προκαλεί να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

Πηγή έμπνευσης γίνεται τόσο το ίδιο Bombay Sapphire Gin, όσο και το ξεχωριστό μπλε χρώμα του που έχει δανειστεί από το ζαφείρι, για την bar manager του 42 Bar Όλγα Χλέτσου αλλά και για την ερμηνεύτρια και τραγουδοποιό, Rosey Blue.

Ποια είναι όμως η ιστορία του Bombay Sapphire Gin;

Εμπνευστής της αυθεντικής συνταγής του Bombay Dry, το οποίο αποτελεί από το 1761 το DNA όλων των τζιν Bombay, είναι ο Thomas Dakin. Το Bombay Sapphire λανσαρίστηκε το 1987. To όνομά του παραπέμπει στη δημοφιλία του στην Ινδία την εποχή της Αντιβασιλείας.

Το μυστικό κρύβεται στην εκχύλιση

Η σύνθεση του Bombay Sapphire είναι πραγματικά μοναδική καθώς η διαδικασία παραγωγής του διαφοροποιείται από αυτή των απλών τζιν. Πιο συγκεκριμένα, στα απλά τζιν τα βότανα βράζονται μέσα στο απόσταγμα ώστε να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Στην περίπτωση του Bombay Sapphire όμως οι γεύσεις και τα αρώματα των βοτάνων προκύπτουν από μια διαδικασία εκχύλισης με ατμό.

Τα 10 πολύτιμα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τζιν διατηρούνται ξεχωριστά από το απόσταγμα μέσα σε διάτρητα χάλκινα καλάθια και απελευθερώνουν τον αρωματικό και γευστικό τους χαρακτήρα με την άνοδο του θερμού ατμού. Η διαδικασία παραγωγής αλλά και τα εκλεκτά υλικά του είναι τα μυστικά της δημιουργίας αυτού του αρωματικού και ισορροπημένου γευστικά τζιν.

Όλγα Χλέτσου, Βar Manager του 42 Bar

Όλη η δύναμη των βοτάνων

Κόλιανδρος από το Μαρόκο, γλυκόριζα από την Κίνα, άρκευθος από την Τοσκάνη, Κασσία από το Βιετνάμ είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που συνθέτουν τη γεύση του Bombay Sapphire. Οι ειδικοί διαλέγουν, με ιδιαίτερη προσοχή, εξωτικά βότανα από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σε στενή συνεργασία με τους καλλιεργητές παρακολουθούν τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας επιλέγοντας πάντα τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες.

Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος και στο αποτύπωμα που αφήνει σε αυτό η παραγωγή και η επεξεργασία των υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Bombay Sapphire. Δεν είναι τυχαίο ότι το Bombay Sapphire έχει δεσμευθεί ότι μέσα στο 2021 θα πιστοποιηθούν ως βιώσιμα και τα 10 βότανα που χρησιμοποιούνται για την απόσταξη του.

Rosey Blue, ερμηνεύτρια – τραγουδοποιός

Η γεύση της ελεύθερης έκφρασης!

Έντονη και φρέσκια, ιδανική για πειραματισμούς. Αυτή είναι η ξεχωριστή γεύση του Bombay Sapphire. Η τεχνογνωσία του Master of Botanicals και του Master of Distiller του Bombay συνδυάζονται δημιουργικά και παράγουν ένα εμβληματικό gin που προκαλεί τους λάτρεις του να πειραματιστούν και να το απολαύσουν στους πιο κλασικούς αλλά και στους πιο απίθανους συνδυασμούς. Από ένα all time classic gin & tonic μέχρι τις πιο ευφάνταστες παραλλαγές του με πράσινο μήλο και λεμονοθύμαρο ή γκρέιπφρουτ και δενδρολίβανο, ένα cocktail με Bombay Sapphire είναι η απόλυτη απόλαυση.

Η τεχνογνωσία του Master of Botanicals και του Master of Distiller του Bombay συνδυάζονται δημιουργικά και παράγουν ένα εμβληματικό gin

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below