Τα τελευταία χρόνια το εκχύλισμα αμαμελίδας έχει κατακτήσει τη δική του θέση ανάμεσα σε εκείνα τα συστατικά των beauty προϊόντων που θεωρούνται θαυματουργά και ολοένα και περισσότερα brands το έχουν “αγκαλιάσει”, εντάσσοντάς το στη φιλοσοφία τους.

Η αμαμελίδα είναι ένα φυτό το οποίο ανθίζει το χειμώνα. Προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική και έχει χαρακτηριστικά χρυσοκίτρινα ή πορτοκαλί άνθη.  Μπορεί να τη συναντήσεις με την ονομασία winterbloom λόγω της χειμωνιάτικης ανθοφορίας της. Το εκχύλισμά της είναι γνωστό για τις τονωτικές, αντισηπτικές και ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, για το λόγο αυτό και χρησιμοποιείται στις συνθέσεις προϊόντων που απευθύνονται σε επιδερμίδες λιπαρές ή με τάση για ακμή. Ακόμη, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμό, καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και βελτιώνει την εμφάνιση των πόρων.

Το εκχύλισμα αμαμελίδας έχει επίσης έντονη ενυδατική δράση, με αποτέλεσμα να απαντάται σε κρέμες που αφορούν την περιποίηση της ξηρής και πολύ ευαίσθητης επιδερμίδας.

Παρότι όταν υπάρχει ως συστατικό ενός προϊόντος, το εκχύλισμα αμαμελίδας δεν δημιουργεί προβλήματα, υπάρχουν αρκετές ενστάσεις ως προς το αν θα πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί το εκχύλισμα αμαμελίδας απευθείας στην επιδερμίδα.

Σύμφωνα με την celebrity facialist Candace Marino,  αρκετές γυναίκες το εφαρμόζουν στο πρόσωπο ως τόνερ, όμως η ίδια δεν θα σύστηνε τη χρήση του σε καθημερινή βάση. Οπως υποστηρίζει η ίδια, ο λόγος δεν είναι άλλος από την υψηλή περιεκτικότητα του φυτού σε ταννίνες , ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο όμως σε τέτοια συγκέντρωση είναι πιθανό να κάνει το δέρμα ακόμα πιο ευαίσθητο, ενώ τονίζει ότι το εκχύλισμα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ξηροδερμία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below