Η συλλογή των αρωμάτων μας όπως και των ρούχων μας , ανανεώνεται και διαμορφώνεται με τα χρόνια, οι νέοι κανόνες στο παιχνίδι των αρωμάτων αποκεικνύουν ότι ένα δεν είναι ποτέ αρκετό.

1 LAYERING

είναι μια τάση που μάθαμε από τη μόδα, αλλά τωρα έχει εισχωρήσει και στον χώρο των αρωμάτων. Το Layering ή αλλιώς Fragrance Combining είναι ο συνδυασμός δύο ή τριών διαφορετικών αρωμάτων με αποτέλσεσμα τη δημιουργία μιας μοναδικής εσάνς. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα άρωμα στα μέτρα μας, ένα άρωμα κυριολεκτικά δικο μας. Και φυσικά είναι κάτι που μπορούμε να προσαμρόσουμε ανάλογα με την περίσταση και την διάθεση .

ΤΙΡ: Το αφρόλουτρο και η κρέμα σώματος της ίδιας αρωματικής σειράς θα δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα.

2 ΔΙΑΣΗΜΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Όταν ένα αγαπημένο fashion house αποφασίζει να εισέλθει στον χώρο της αρωματοοιίας αδημονούμε για το τελικό αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσσότεροι οίκοι μόδας δημιουργούν τα δικά τους αρώματα. Οι αρωματικές αυτές δημιουργίες είναι συνώνυμες της φιλοσοφίας του οίκου ενώ παράλληλα αποτυπώνουν το όραμα του κάθε διάσημου σχεδιαστή. Και για εμάς είναι ένα πολυτελές απόκτημα από μια μεγάλη ετικέτα μόδας.

ΤΙΡ: Εκτός από τα γνωστά σημεία όπου χτυπούν οι παλμοί, όπως είναι οι καρποί , ψεκάστε το άρωμα και στον αυχένα και στο εσωτερικό των γονάτων και των αγκώνων.

3 OFFICE LOOK

Όπως επιλέγουμε το στυλ του γραφείου, έτσι επιλέγουμε και τα αρώματα που είναι ιδανικά για το εργασιακό περιβάλλον. Όσο και αν είμαστε φανατικές των έντονων πικάντικων εσάνς, τις αφήνουμε εκτός γραφείου και επιλέγουμε δροσερά αρώματα κοτέιλ με νότες από εσπεριδοειδκή. Εάν παρ’όλα αυτά δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το αγαπημένο μας αισθησιακό άρωμα, η λύση είναι να επιλέξουμε την πιο ελαφριά eau de toilette  σύνθεση αντί της eau de parfum που έχει μεγλύτερη συγκέντρωση σε έλαια.

TIP: Ψεκάστε με τη βούρτσα σας με το αγαπημένο σας άρωμα και στενίστε απαλά τα μαλλιά έτσι ώστε να επαναφέρετε συνεχώς την εσάνς με μια κίνηση.

4 ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ

Το άρωμα μεταφράζεται σε στυλ. Μπορεί να αποτυπώσει τόσο τη διάθεση μας όσο και την περίσταση στην οποία έχουμε να βρεθούμε. Αριστοκρατικό, αισθησιακό, δυναμικό, casual, δροσερό, flirty ή διακριτικό. Όπως επιλέγουμε κομμάτα από την ντουλαπα μας, όπως χτιζούμε με τα χρόνια μια σωστή γκαρνταρόμπα, έτι επιλέγουμε και αρώματα που εκφράζουν τις πλευρές του χαρακτήρας μας και ταιριάζουν στο dress code κάθε μας εμφάνισης.

Perfume Wardrobe: Γιατί ένα άρωμα δεν είναι ποτέ αρκετό