Δουλειά, διασκέδαση, σπίτι, και ξανά από την αρχή. Εθίζεστε στον ρυθμό, παρασύρεστε από τον ενθουσιασμό. Κι όλο αυτό σας γεμίζει ενέργεια, μέχρι το στρες να αρχίσει να επηρεάζει τα μαλλιά σας. Κι αν στον γρήγορο ρυθμό ζωής προσθέσετε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τις ορμονικές μεταβολές, τότε τα σημάδια γίνονται εμφανή. Το αποτέλεσμα; Ένα μονοπάτι από τρίχες στα ρούχα σας, στο ντους, στη βούρτσα, όπου κι αν πάτε. Σήμερα, η #1 ανησυχία των millennials σε ό,τι αφορά τα μαλλιά δεν είναι κάποιος από τους συνήθεις υπόπτους όπως η ξηρότητα ή η καταπόνηση. Είναι η τριχόπτωση. Και παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή, τα παραδοσιακά προϊόντα κατά της τριχόπτωσης αντιπροσωπεύουν μόλις το 8% της αγοράς! Όταν οι νεαρές γυναίκες αναζητούν λύσεις, συναντούν ιατρικά προϊόντα, σχεδιασμένα κυρίως για άνδρες. Δεν υπάρχει θεραπεία για την τριχόπτωση που να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των γυναικών, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα με την ομορφιά. Μέχρι τώρα.

Η Kérastase έρχεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα χωρίς περιστροφές. Αυτό που θέλουν οι νεαρές γυναίκες είναι μια θεραπεία ομορφιάς, κάτι με ωραία υφή και ευχάριστο άρωμα—με άλλα λόγια, όλα όσα περιμένουν από τα προϊόντα περιποίησής τους, σε συνδυασμό με αποτελεσματική δράση ενάντια στην τριχόπτωση. Θέλουν να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση με μια πολυτελή, εκλεπτυσμένη, ολιστική λύση που να βασίζεται στην επιστήμη. Η Kérastase αφουγκράζεται τις ανάγκες των γυναικών απαντώντας με μια σύγχρονη λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Η Genesis φέρνει μια επαναστατική λύση ενάντια στην τριχόπτωση, χωρίς να θυσιάζει την υπέροχη εμπειρία ενός απολαυστικού τελετουργικού μαλλιών. Η νέα σειρά της
Kérastase αποτελείται από πολυτελείς συνθέσεις, εμπλουτισμένες με πανίσχυρα συστατικά που μειώνουν την τριχόπτωση στοχεύοντας και τα δύο αίτιά της—τις αδύναμες ρίζες και το σπάσιμο. Με τη συμβολή κομμωτών, διατροφολόγων και δερματολόγων, η μάρκα κατάφερε να αναπτύξει ένα προηγμένο πρωτόκολλο για το κομμωτήριο και για το σπίτι που μειώνει την τριχόπτωση αμέσως αλλά και σε βάθος χρόνου με τη συνεχή χρήση. Μια λύση αποτελεσματική και ευχάριστη, που σπάει τα αρνητικά πρότυπα. Όπως ισχύει για όλα τα τελετουργικά τηςKérastase, τα προγράμματα Genesis είναι άκρως ευχάριστα και αισθησιακά—μια εμπειρία περιποίησης που βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και προσφέρει υπέροχη αίσθηση ευεξίας. Τα μαλλιά αποκαλύπτονται πιο όμορφα και πιο λαμπερά από ποτέ, η διάθεση απογειώνεται.

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά;

Είτε η εσωτερική δομή της ρίζας αποδυναμώνεται οδηγώντας σε πτώση της τρίχας, είτε η τρίχα σπάει στα μήκη λόγω των εξωτερικών παραγόντων καταπόνησης και του styling. Και οι δύο αυτές διαδικασίες έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των τριχών και την απώλεια της συνολικής ζωντάνιας των μαλλιών.

Τι λένε οι ειδικοί της Genesis

Η εταιρία συνεργάστηκε με τρεις ειδικούς από διαφορετικούς κλάδους της ευεξίας και της ομορφιάς, με στόχο να δημιουργήσουν μια σειρά που να προσεγγίζει το πρόβλημα από όλες τις πλευρές.

Ο κομμωτής David Lucas 

Ο κορυφαίος Γάλλος κομμωτής David Lucas έχει δημιουργήσει κάποια από τα πιο όμορφα και μοντέρνα χτενίσματα & trends του Παρισιού. Γνωστός για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο ταιριάζει τα μαλλιά στην προσωπικότητα κάθε ανθρώπου, συνέβαλε με τις γνώσεις του στη δημιουργία της σειράς Genesis. Εδώ, μας δίνει πληροφορίες για την τριχόπτωση από τη θέση του stylist.

Που οφείλεται η τριχόπτωση;

Δύο είναι τα αίτια της τριχόπτωσης: πρόκειται είτε για συνέπεια του στρες είτε για μια σταδιακή διαδικασία που σχετίζεται με την αποδυνάμωση του βολβού στη ρίζα.

Είναι φυσιολογικό να πέφτουν τρίχες όταν βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας;

Κάθε μέρα, χάνουμε 40-100 τρίχες, άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τα μαλλιά σας ανανεώνονται συνεχώς. Από την άλλη, αν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα, πράγματα όπως το συχνό βούρτσισμα ή η τριβή από την πετσέτα μπορεί να τα ευαισθητοποιήσουν ακόμα περισσότερο. Φθορά μπορεί να προκαλέσουν και τα λαστιχάκια. Προσπαθήστε να μην ταλαιπωρείτε πολύ τα μαλλιά σας.

Πώς μπορεί να αποφευχθεί η τριχόπτωση;

Πέρα από τη χρήση των σωστών προϊόντων περιποίησης μαλλιών, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά μασάζ στο τριχωτό σας. Αυτό θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία, επιτρέποντας στο αίμα να μεταφέρει στα τριχοθυλάκια τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η δερματολόγος Δρ. Laura Scott

Είναι δερματολόγος, blogger, και μητέρα τριών κοριτσιών. Η Δρ. Scott καταφέρνει να ζει μια πολυάσχολη ζωή και, ταυτόχρονα, να δίνει έμπνευση και συμβουλές στους followers της για τα πάντα –από την ομορφιά μέχρι τη μητρότητα. Κατανοεί απόλυτα τον αντίκτυπο της εγκυμοσύνης και των ορμονικών μεταβολών στο τριχωτό και στα μαλλιά. Με τις γνώσεις της ως ειδικός στο τριχωτό, συνέβαλε στην ανάπτυξη της σειράς Genesis για την Kérastase. Εδώ, απαντά στα πιο φλέγοντα ερωτήματά μας σχετικά με την τριχόπτωση.

Είναι φυσιολογικός ένας ορισμένος βαθμός τριχόπτωσης;

Χάνουμε, φυσιολογικά, 50-200 τρίχες την ημέρα. Επειδή κάθε μεμονωμένη τρίχα βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο του κύκλου ζωής της, οι τρίχες πέφτουν τυχαία από διάφορες περιοχές του τριχωτού.

Πότε θεωρείται πρόβλημα;

Αν οι τρίχες που πέφτουν υπερβαίνουν τον συνήθη ημερήσιο αριθμό, αν ακολουθούν κάποιο μοτίβο ή εστιάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ή αν προκύπτουν από σημαντικό σπάσιμο στα μήκη, τότε η τριχόπτωση είναι μη φυσιολογική και χρήζει αντιμετώπισης.

Είναι φυσιολογική η ύπαρξη τριχόπτωσης πριν την ηλικία των 35; Υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην τριχόπτωση και στη γήρανση;

Η τριχόπτωση πριν από τα 35 δεν είναι «φυσιολογική»· σίγουρα όμως είναι συνηθισμένη, είτε λόγω προβλημάτων στη ρίζα είτε από το σπάσιμο στα μήκη εξαιτίας της καταπόνησης και τηςβ φθοράς από τη θερμότητα. Η τριχόπτωση δεν συνδέεται με τη γήρανση. Ωστόσο, μπορεί να προκύψει ως συνέπεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, της κακής διατροφής, της κατάθλιψης ή μιας ασθένειας, πράγματα που απαντώνται πιο συχνά σε άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Είναι πιθανό το στρες ή η έλλειψη ύπνου να προκαλέσουν τριχόπτωση;

Δεν υπάρχουν σαφείς μελέτες που να συνδέουν την ποιότητα του ύπνου με την τριχόπτωση. Σίγουρα όμως η ποιότητα του ύπνου συνδέεται με τα επίπεδα των ορμονών του στρες, και οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν το τριχοθυλάκιο.

 

Η διατροφολόγος Δρ. Megan Rossi

Η καλή υγεία του εντέρου είναι το κλειδί για τη γενικότερη υγεία και ευεξία μας, λέει η Δρ. Rossi. Έχοντας γράψει το βιβλίο «Eat Yourself Healthy», είναι ειδική στην υγιεινή διατροφή. Οι γνώσεις της επηρέασαν σημαντικά την ανάπτυξη της Genesis. Εδώ, εξηγεί πώς η τριχόπτωση επηρεάζεται από τη διατροφή και πώς μπορεί να αποφευχθεί.

Τι περιλαμβάνει μία διατροφή που εξασφαλίζει την υγεία των μαλλιών;

Στόχος σας δεν πρέπει να είναι μια πολύ περιοριστική διατροφή, αλλά μια διατροφή που να περιλαμβάνει τα πάντα. Μην αφήνετε απ’ έξω ολόκληρες ομάδες τροφίμων. Οι υδατάνθρακες και τα τρόφιμα ολικής άλεσης, για παράδειγμα, έχουν μεγάλη σημασία. Επιδιώξτε να καταναλώνετε 30 φυτικές τροφές την εβδομάδα, στις οποίες να περιλαμβάνονται φρούτα, λαχανικά, σιτηρά, όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι.

Πρέπει να παίρνουμε συμπληρώματα για να μειώσουμε την τριχόπτωση;

Οι βιταμίνες A, B, C & D, ο σίδηρος, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη συγκράτηση της τρίχας. Όμως η πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών από φυτικές πηγές, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα σιτηρά, μπορεί να είναι πιο υγιεινή και ασφαλής σε σύγκριση με τις υψηλές δόσεις που εμπεριέχονται στα συμπληρώματα.

Μπορεί να προκληθεί τριχόπτωση από την υπερβολική πρόσληψη ορισμένων βιταμινών; 

Η υπερβολική πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί πράγματι να προκαλέσει τριχόπτωση. Τα συμπληρώματα σιδήρου, βιταμίνης Α, και σεληνίου έχουν συνδεθεί με την τριχόπτωση. Γι’ αυτό, προτού καταφύγετε σε κάποιο από τα συμπληρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι σημαντικό να συμβουλευθείτε έναν επαγγελματία υγείας και,μαζί, να παρακολουθείτε τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών του οργανισμού σας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below