Οι σκιές ματιών είναι από εκείνα τα προϊόντα του μακιγιάζ που ανέκαθεν φόβιζαν μια γυναίκα κατά την εφαρμογή τους. Ερωτήματα, όπως το πόση ποσότητα είναι αρκετή για να καλύψει το κινητό βλέφαρο και το ποια απόχρωση ταιριάζει καλύτερα στα μάτια σου, σχεδόν πάντοτε έρχονται στο μυαλό για να δημιουργήσουν ανασφάλεια και αμφιβολία.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που μόνο οι ειδικοί στο makeup γνωρίζουν από πρώτο χέρι και αυτές κάνουν το μακιγιάζ των ματιών και πιο συγκεκριμένα την εφαρμογή των σκιών, να μοιάζει παιχνιδάκι.

Πριν αποφασίσεις να κρύψεις μια για πάντα την παλέτα των σκιών σου, σού έχω ετοιμάσει πέντε κανόνες που ακολουθούν πιστά οι experts και αν τους εφαρμόσεις, υπόσχομαι πως θα έχεις ένα εντυπωσιακό και αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Rule 1:

Πριν εφαρμόσεις οποιαδήποτε σκιά στο κινητό βλέφαρο, καθάρισε το δέρμα σου χρησιμοποιώντας λίγη ποσότητα από το micellar water ή αλλιώς το μικκυλιακό νερό, που λειτουργεί ως μαγνήτης για να αφαιρέσεις βρωμιές. Έπειτα, άπλωσε μια de- puffing κρέμα ματιών για την καταπολέμηση μαύρων κύκλων και σακούλων.

DAZZLESHADOW EXTREME JOIE DE GLITZ, MAC COSMETICS

Rule 2:

Χρησιμοποίησε ένα primer ματιών, καθώς αυτό το προϊόν εξασφαλίζει διάρκεια στο μακιγιάζ και “”κλειδώνει”” τη ζωντάνια των χρωμάτων για ώρες.

COUTURE EYE PALETTE 07 PARISIENNE, YVES SAINT LAURENT

Rule 3:

Όταν πρόκειται για κρεμώδη σκιά, εφάρμοσέ την στο άνω κινητό βλέφαρο με το δάχτυλό σου ή με ένα fluffy πινέλο. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα άλλο, καθαρό πινέλο για να απλώσεις το προϊόν και να «μαλακώσεις» τυχόν σκληρές γραμμές που έχουν δημιουργηθεί.

EYE QUATTRO EYESHADOW PALETTE 06, ARMANI

Rule 4:

Προτίμησε ένα μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους πινέλο για να απλώσεις στο κινητό βλέφαρο μια σκιά ματιών σε μορφή σκόνης, ακόμα και το πινέλο του foundation.

HYPNÔSE 5 SHADOWS PALETTE 01 FRENCH NUDE, LANCOME

Rule 5:

Για να δημιουργήσεις το smoky eyes στο κάτω βλέφαρο, είναι πιο αποτελεσματικό να απλώσεις τη σκιά ματιών με ένα φλατ πινέλο.

EYE QUAD LEOPARD SUN, TOM FORD