Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Marie Claire προσκάλεσε πέντε γυναίκες να μιλήσουν για το τι σημαίνει ελευθερία επιλογών για εκείνες, ποιές είναι οι διεκδικήσεις τους και από που αντλούν τη δύναμή τους. 

Σήμερα και ενώ διανύουμε το 4ο κύμα φεμινισμού, στην Ελλάδα μιλάμε για πρώτη φορά ανοιχτά για το θέμα-ταμπού της σεξουαλικής παρενόχλησης, ξεκινάμε τον δύσκολο διάλογο που θα βελτιώσει τα άλυτα θέματα ισότητας στους επαγγελματικούς χώρους και βλέπουμε δράσεις που στόχο έχουν να εξαλείψουν τη βία κατά των γυναικών. 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου, η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Παυλίνα Βουλγαράκη, η ηθοποιός Νεφέλη Κουρή, η τραγουδίστρια και μουσικός Νεφέλη Φασούλη και η διευθύντρια του Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη μιλούν για τα στερεότυπα που εξακολουθούν να επηρεάζουν την ευημερία και την ευτυχία τους, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και αποκαλύπτουν τι εύχονται για το μέλλον.

Την πρωτοβουλία αυτή του Marie Claire στήριξε ο οίκος ομορφιάς YSL, της οποίας το βίντεο “κλείνει” με ένα μήνυμα της πρέσβειράς του και pop star, Dua Lipa.

Νεφέλη Κουρή

Η φωνή της γυναίκας είναι πιο δυνατή από ποτέ το τελευταίο διάστημα. Ακουγόμαστε και είμαστε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφαλές για εμάς και τις επόμενες”.

Κατερίνα Λέχου

Κάθε φορά που μπορώ να ξεπερνάω, περισσότερο, λιγότερο ή ελάχιστα, τους φόβους μου, νιώθω όλο και πιο ελεύθερη”.

Νεφέλη Φασούλη

Η πραγματική δύναμη της γυναίκας φαίνεται από το γεγονός ότι εδώ και 150 χρόνια αγωνίζεται έναντι σε κάθε τι κακοποιητικό, έναντι σε κάθε τι που καταπιέζει την προσωπικότητά της και έναντι σε κάθε αδικία σε βάρος της”.

Παυλίνα Βουλγαράκη

Γυναίκες δεν γεννιόμαστε, γυναίκες γινόμαστε και αυτή είναι η δύναμή μας”.

Γαλάτεια Λασκαράκη

Η πραγματική δύναμη και η ελευθερία θα έρθουν αν καταφέρεις να βγεις απο το κοινωνικό κατασκεύασμα του φύλου σου”.

Backstage

 

Συντελεστές:

Video Director: Ξένια Τσιλοχρήστου

Video Assistant: Δημήτρης Ασπρολούπος

Photographer: Αλέξανδρος Μακρής

Makeup Artist: Μαίρη Ρώκου

Hair Stylist: Δημήτρης Σαράντου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below