Ένα από τα πράγματα που παρατηρώ κάθε φορά που κοιτάζω τις φωτογραφίες των διάσημων γυναικών, είναι το ακαταμάχητο βλέμμα τους. Πυκνές, πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες είναι ένα από τα “όπλα” τους στο μακιγιάζ. Και πριν προλάβεις να σκεφτείς πως όλες τους φορούν ψεύτικες, θα σου πω ότι πολλές είναι προικισμένες από τη φύση. Και ναι, αυτή η φύση αδίκησε πολλές από εμάς, που βλέπουμε στις βλεφαρίδες μας ατέλειες και τις θεωρούμε κοντές, αχνές, αραιές και καθόλου κολακευτικές.

Κανένα πρόβλημα όμως δεν μένει έτσι χωρίς λύση! Το μακιγιάζ κάνει πάντοτε θαύματα και ειδικά αν ξέρεις και κάποια μικρά κόλπα, που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις το βλέμμα σου, να δώσεις όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες σου και να μην χρειαστεί να προχωρήσεις σε κάποια εξειδικευμένη μέθοδο, όπως τα ημιμόνιμα τουφάκια κα.

Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:

Χρησιμοποίησε το ψαλίδι     

Μπορεί να σου φαίνεται βαρετό ή να φοβάσαι ακόμη και να το ακουμπήσεις, αλλά κάνει καλή δουλειά. Δίνει στις βλεφαρίδες μια καμπύλη προς τα πάνω και τις κάνει να φαίνονται πιο μακριές και εντυπωσιακές.

pexels.com

Προτίμησε μάσκαρα για μήκος

Στην αγορά θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από μάσκαρα σε διαφορετικές αποχρώσεις, με ειδικά κατασκευασμένο βουρτσάκι κλπ αλλά αυτό που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει, είναι κυρίως το προϊόν να αναφέρει τη λέξη “μήκος” επάνω του. Ζήτησε να κάνεις ένα τεστ πριν την αγοράσεις, για να δεις πως εφαρμόζει επάνω σου και τι αποτέλεσμα σου δίνει.

Εφάρμοσε διπλή στρώση μάσκαρα

Αν πιστεύεις, πως ένα πέρασμα είναι αρκετό για να αποκτήσεις μακριές βλεφαρίδες, κάνεις λάθος. Ακολούθησε το δικό μου μυστικό. Εφάρμοσε μια στρώση μάσκαρα από τις ρίζες των βλεφαρίδων προς την άκρη και πριν στεγνώσει, κάνε άλλο ένα πέρασμα μόνο στις άκρες. Προσοχή: Αν εφαρμόσεις το προϊόν περισσότερες φορές, κινδυνεύεις να μουτζουρωθείς ή να δημιουργήσεις κόμπους στις βλεφαρίδες σου.

Διάλεξε το σωστό βουρτσάκι

Παίζει και αυτό τον δικό του ρόλο. Εγώ προσωπικά προτιμώ πάντοτε μάσκαρα με βουρτσάκι σιλικόνης.. Οι μικρές ακίδες του αγκαλιάζουν τη βλεφαρίδα και χτίζουν τον όγκο ρίζα-άκρη, ενώ παράλληλα χτενίζουν και διαχωρίζουν τις βλεφαρίδες.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below