Όταν ήμασταν παιδιά, η φροντίδα της επιδερμίδας μας φαινόταν απλή: πλέναμε το πρόσωπό μας και.. έτοιμοι. Ως ενήλικες όμως έχουμε άλλες ανάγκες και η ρουτίνα της περιποίησης μας περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά προϊόντα, γεγονός που σίγουρα κάνει την κατάσταση λίγο πιο πολύπλοκη.

Μπορεί, για παράδειγμα, να αναρωτιέστε ποια προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας και όταν βρείτε επιτέλους τα κατάλληλα να μην ξέρετε με ποια σειρά θα πρέπει να τα εφαρμόσετε. Δεν σας αδικούμε, στην αγορά κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα, όλα με διαφορετικές υφές και στόχους και όλη αυτή η ποικιλία μπορεί να σας μπερδέψει. Παρόλα αυτά, όποια κι αν επιλέξετε, πρέπει να τα εφαρμόζετε σωστά, καθώς η λανθασμένη εφαρμογή μπορεί να μειώσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο περίπλοκη η εφαρμογή και αν σας μπερδεύει, να θυμάστε μόνο το εξής: ξεκινάτε πάντα από τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές υφές και σταδιακά “χτίζετε” το layering πηγαίνοντας προς εκείνα που είναι πιο “πλούσια”.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε πρώτα τα λεπτόρρευστα προϊόντα, όπως αυτά που έχουν ως βάση τους το νερό. Στη συνέχεια, περνάτε στους ορούς, μετά στις κρέμες και ύστερα στα έλαια. Αν πάλι μιλάμε για πρωινή ρουτίνα περιποίησης, τελευταίο βήμα είναι πάντα να απλώσετε το αντηλιακό σας.

Το παρακάτω βίντεο έγινε viral στο TikTok και σας δείχνει τη σωστή σειρά μέσα σε δευτερόλεπτα.

@jessicamiasatoCorrect order to apply your Skin Care Routine ✨ #skincare #theordinary #larocheposay #foryoupage #fypシ♬ Tutu x Dougie x Look at me now – Kuya Magik

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below