Κρέμα ενυδάτωσης, κρέμα αντιγήρανσης, οροί, toner, έλαια, αντηλιακή. Μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να περιλαμβάνει αμέτρητα προϊόντα, τόσα πολλά μάλιστα που ίσως καταλήγετε να μπερδεύεστε, αφού δεν είστε σίγουρες με ποια σειρά πρέπει να τα εφαρμόσετε για να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην επιδερμίδα σας.

Εάν λοιπόν έχετε ήδη βρει τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σας, θα πρέπει έπειτα να τα εφαρμόζετε σωστά, καθώς τυχόν λάθη στη σειρά που τα χρησιμοποιείτε μπορεί να μειώσουν κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

instagram/natalieoffduty

Αν δεν είστε σίγουρες για το ποιο πρέπει να απλώσετε πρώτο στο πρόσωπό σας, θα πρέπει απλά να σκέφτεστε το εξής: ξεκινάτε πάντα από τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές υφές και σταδιακά “χτίζετε” το layering πηγαίνοντας προς εκείνα που είναι πιο “πλούσια”.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: μετά τον καθαρισμό, χρησιμοποιήστε πρώτα τα λεπτόρρευστα προϊόντα, όπως αυτά που έχουν ως βάση τους το νερό (essence, toner ή κάποιο ενυδατικό mist). Στη συνέχεια, περάστε στους ορούς, μετά στις κρέμες και ύστερα στα έλαια. Αν μιλάμε για πρωινή ρουτίνα περιποίησης, τελευταίο βήμα είναι πάντα να απλώσετε το αντηλιακό σας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below