Η 65η ετήσια τελετή απονομής βραβείων Grammy έλαβε χώρα στο Crypto.com Arena το βράδυ της Κυριακής, 5 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά από το 2020 – χρονιά κατά την οποία ακυρώθηκε, λόγω Covid-19.

Την παρουσίαση είχε αναλάβει το Trevor Noa, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν μεταξύ άλλων οι Missy Elliott, Ice-T, Lil Wayne, The Lox, Method Man, Public Enemy, Queen Latifah και Harry Styles.

Η Beyonce κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ χορευτικής/ηλεκτρονικής μουσικής (“Break My Soul”) που ήταν το 3ο βραβείο της στη χθεσινή βραδιά έπειτα από αυτό για την παραδοσιακή ερμηνεία R&B (“Plastic Off the Sofa”) και το καλύτερο το τραγούδι R&B (“Cuff It”) και όταν έφτασε στη σκηνή ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά της, τα Grammy και «την queer κοινότητα για την αγάπη σας και για την εφεύρεση αυτού του είδους».

«Προσπαθώ να μην είμαι πολύ συναισθηματική. Προσπαθώ απλώς να χαρώ αυτή τη βραδιά». Στην συνέχεια, ευχαρίστησε την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένων των γονιών της, του συζύγου της Jay-Z και των τριών παιδιών της. Αναφέρθηκε, επίσης, στον εκλιπόντα θείο της Jonny και την LGBTQ κοινότητα για την ιστορία της στη χορευτική μουσική: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την queer κοινότητα για την αγάπη σας. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Στη χθεσινή τελετή στο Λος Άντζελες, κέρδισε το 32ο βραβείο Grammy, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο αείμνηστος συνθέτης Georg Solti, ο οποίος είχε 31 βραβεία.

Πριν από αυτό το επίτευγμα, ισοβαθμούσε με τον Quincy Jones με 28 βραβεία Grammy. Η είδηση έρχεται λίγους μήνες, αφότου η ίδια και ο σύζυγός της, Jay-Z, έγιναν οι καλλιτέχνες με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Grammy, με 88 υποψηφιότητες ο καθένας.

 

Αν και έφτασε στην τελετή με καθυστέρηση, η Beyonce έγραψε για τις «νίκες» της στο Instagram: «Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ για όλη την αγάπη και την αφοσίωσή σας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις νίκες BREAK MY SOUL και CUFF IT!!!». 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below