Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν γίνει πολλά βήματα προς την έμφυλη ισότητα, ωστόσο ανάμεσα στα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενες μητέρες συνεχίζουν να υφίστανται κριτική μέχρι τις μέρες μας.

Ανάμεσα σε αυτές είναι ακόμα και γνωστές ηθοποιοί όπως η Emily Blunt, μητέρα δύο κοριτσιών, της 8χρονης Hazel και της 5χρονης Violet, με τον σύζυγό της John Krasinski. Μιλώντας σε συνέντευξή της στο «Porter Magazine», παραδέχτηκε ότι και η ίδια έχει αισθανθεί να τη βαραίνουν οι ενοχές ως εργαζόμενη μαμά και επιβεβαίωσε ότι είναι δύσκολο να βρεθεί μια ισορροπία.

«Πιάνω τον εαυτό μου να προσπαθώ να δώσω εξηγήσεις ή να απολογηθώ».

Συγκρίνοντας μάλιστα τον τρόπο που αντιμετωπίζουν εκείνη και το σύζυγό της, επίσης ηθοποιό και σκηνοθέτη, πιστεύει ότι οι διακρίσεις φύλων καλά κρατούν: «Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι γυναίκες νιώθουμε ακόμα ότι πρέπει να απολογηθούμε που επιλέγουμε να δουλεύουμε, κάτι που δεν ισχύει για τους άντρες. Κι αυτό το κανονικοποιούμε… πιάνω τον εαυτό μου να προσπαθώ να δώσω εξηγήσεις ή να απολογηθώ».

Μια δοκιμασία αντιμετώπισε πρόσφατα, στα γυρίσματα της μίνι σειράς «The English», στη διάρκεια των οποίων έπρεπε να περάσει ένα διάστημα στην Ισπανία, μακριά από την οικογένειά της. Σε ένα άλλο γύρισμα, στην Ατλάντα, κλήθηκε συχνά να απαντήσει στην ερώτηση «πού είναι τα παιδιά μου».

Όπως πρόσθεσε: «Βάζω στοίχημα ότι αυτό δεν θα το ρωτούσε κανένας στον Chris Evans, τον Andy Garcia ή τον Jay Duplass».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below