Η Angelina Jolie τίναξε την μπάνκα του Instagram στον αέρα όταν, με αφορμή την επιστολή ενός κοριτσιού από το Αφγανιστάν που θέλησε να μοιραστεί, δημιούργησε τον δικό της λογαριασμό συγκεντρώνοντας σχεδόν 9 εκατομμύρια followers μέσα σε μόλις 3 μέρες.

Στη λεζάντα της πρώτης της ανάρτησης η 46χρονη ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έγραψε:

«Αυτό το γράμμα μου το έστειλε μια έφηβη από το Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητα να επικοινωνούν μέσω των social media και να εκφράζονται ελεύθερα. Έτσι, ήρθα στο Instagram για να μοιράζομαι τις ιστορίες και τις φωνές ανθρώπων από όλο τον πλανήτη που αγωνίζονται για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους.

»Δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν, όπου συνάντησα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν δραπετεύσει από τους Ταλιμπάν. Αυτό συνέβη πριν από είκοσι χρόνια.

»Είναι απελπιστικό να βλέπεις Αφγανούς να εκτοπίζονται ξανά από το φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει την πατρίδα τους.

»Είναι σχεδόν αδιανόητη η αποτυχία όταν έχουν ξοδευτεί τόσος χρόνος και τόσα χρήματα, όταν έχει χυθεί τόσο αίμα και έχουν χαθεί τόσες ζωές για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

«Είναι σχεδόν αδιανόητη η αποτυχία όταν έχουν ξοδευτεί τόσος χρόνος και τόσα χρήματα, όταν έχει χυθεί τόσο αίμα και έχουν χαθεί τόσες ζωές για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

»Είναι απελπιστικό να βλέπεις εδώ και δεκαετίες τους Αφγανούς πρόσφυγες, μερικούς από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο, να αντιμετωπίζονται σαν βάρος. Γνωρίζοντας πόσα πολλά θα μπορούσαν να πετύχουν μόνοι, αν είχαν τα εργαλεία και τον σεβασμό. Να συναντάς τόσες γυναίκες και τόσα κορίτσια που όχι απλώς ήθελαν να μορφωθούν, αλλά αγωνίστηκαν και γι’ αυτό.

»Όπως και άλλοι, δεν θα στρέψω αλλού το βλέμμα μου. Θα συνεχίσω να αναζητώ τρόπους να βοηθήσω. Και ελπίζω να βρεθείτε στο πλάι μου».

Ακολούθησε μία ακόμα ανάρτηση, για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Δες τις δύο πρώτες αναρτήσεις της Angelina Jolie:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angelina Jolie (@angelinajolie)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below