Πρόσφατα η Emily Ratajkowski ανακοίνωσε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί, από τον σύζυγό της Sebastian Bear-McClard. Λίγες ωρές μετά την αποκάλυψη, η Emily αποκαλύπτει ότι η πιο συχνή ερώτηση που της έχουν κάνει δεκάδες φορές αφορά το φύλο του μωρού. Η απάντησή της είναι αφοπλιστική: «Θέλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι δεν θα ξέρουμε το φύλο μέχρι το παιδί μας να φτάσει 18 χρονών και να μας ενημερώσει το ίδιο».

Η σέξι mom-to-be ομολογεί ότι οι άνθρωποι συνήθως γελούν με την απάντησή της, αλλά υπάρχει μια δόση αλήθειας στα λόγια της. “Η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν έχουμε ιδέα ποιος – παρά τι – μεγαλώνει μέσα στην κοιλιά μου”, είπε, εξηγώντας ότι η ταυτότητα του μωρού της είναι πιο περίπλοκη και δεν κρίνεται από τα γεννητικά όργανα με τα οποία θα γεννηθεί. “Πώς θα είναι αυτό το άτομο; Σε τι είδους άτομο θα γίνουμε γονείς; Πώς θα αλλάξει τη ζωή μας και ποιοι θα είμαστε; Αυτή είναι μια θαυμάσια και τρομακτική ιδέα, που μας καθιστά αβοήθητους και ταπεινούς.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

bye blondie it’s been fun

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emily Ratajkowski (@emrata) στις

Νωρίτερα, η ίδια και ο σύζυγός της Sebastian Bear-McClard είχαν συζητήσει για τα φυλετικά στερεότυπα που υπάρχουν στην κοινωνία και “συντροφεύουν” τους ανθρώπους σε όλη τους τη ζωή. “Δεν κατηγορώ απαραίτητα κανέναν για αυτές τις γενικεύσεις – πολλές από τις εμπειρίες της ζωής μας καθορίζονται από το φύλο μας και θα ήταν ανέντιμο να προσπαθήσουμε να αρνηθούμε την πραγματικότητά τους. Αλλά δεν μου αρέσει που επιβάλλουμε κάποιες ιδέες βάσει φύλου σε ανθρώπους, πόσο μάλλον σε μωρά», είπε η Emily. “Θέλω να είμαι ο γονέας που θα επιτρέπει στο παιδί του να του δείξει τον εαυτό του. Και όμως συνειδητοποιώ ότι, ενώ ελπίζω το παιδί μου να μπορέσει να καθορίσει τη θέση του στον κόσμο, θα έχει, ανεξάρτητα από την προσωπικότητά του, να αντιμετωπίσει τους αναμφισβήτητους περιορισμούς βάσει φύλου προτού καν μιλήσει, ή χειρότερα, πριν ακόμα γεννηθεί.”

Η Emily Ratajkowski συνέχισε να εξηγεί την πίεση που βλέπει στα πρόσωπα των μελλοντικών γονιών κάθε φορά που βλέπει στο Youtube “Gender reveal” βίντεο αργά το βράδυ. “Μου αρέσει η ιδέα να προσφέρω όσο το δυνατόν λιγότερα στερεότυπα φύλου στο παιδί μου”, είπε.

Αντί να προσπαθεί να ελέγξει την ταυτότητα του μωρού της πριν ακόμη γεννηθεί, το γνωστό μοντέλο δέχτηκε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αλλάξει το σώμα της ή πώς θα είναι το μωρό της. Αντί να ανησυχεί, αγκαλιάζει τις εκπλήξεις και λέει ότι βρήκε τη γαλήνη που έψαχνε. «Συνήθιζα να χρησιμοποιώ τη σκέψη μου όποτε ήθελα κάτι να προχωρήσει με συγκεκριμένο τρόπο», είπε η Emily. “Τώρα, όμως, δεν προσπαθώ να φανταστώ μια ροζ ή μπλε κουβέρτα στα χέρια μου. Μαθαίνω ήδη από αυτό το άτομο μέσα στο σώμα μου. Ζω ένα θαύμα”, πρόσθεσε.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below