Οι θαυμαστές του Dirty Dancing σίγουρα θυμούνται τη μοναδική χημεία που είχαν αναπτύξει οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Jennifer Grey και Patrick Swayze.

Τώρα η Jennifer Grey μοιράζεται περισσότερες λεπτομέρειες για τη μεταξύ τους συνεργασία και για τη στιγμή που έμαθε πως θα συνεργαστεί στο κλασικό φιλμ του 1987 με τον Swayze. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί ξανά πριν από το Dirty Dancing, στην ταινία του 1984 «Κόκκινη Αυγή» (Red Dawn), αλλά η συνύπαρξή τους την εποχή εκείνη δεν ήταν και η ιδανικότερη.

«Ο Patrick έκανε φάρσες σε εμένα και σε όλους. Ήταν πολύ μάτσο και δεν ήθελα να το ξαναζήσω όλο αυτό. Σκεφτόμουν πως αρκετά είχα ανεχτεί από αυτόν τον τύπο», είπε σε συνέντευξή της. Οπότε όταν άκουσε πως στο Dirty Dancing θα συμμετέχει και ο Patrick Swayze, ήταν αρνητική στο να δουλέψει μαζί του ξανά. Ωστόσο, όταν διάβαζαν το σενάριο της ταινίας ο ηθοποιός ένιωσε την ένταση μεταξύ τους και ζήτησε συγγνώμη από την Grey για τη συμπεριφορά του.

«Με τράβηξε στην άκρη του δωματίου και μου είπε με δάκρυα στα μάτια: “Σε αγαπώ και λυπάμαι. Ξέρω πως δεν με θέλεις στην ταινία”. Τότε δάκρυσα και εγώ αλλά για άλλον λόγο. Σκεφτόμουν πως με “δουλεύει”. Εκείνος, όμως, συνέχισε και μου είπε πως θα τα πηγαίναμε πολύ καλά αν κάναμε αυτή την ταινία. Πως θα τα καταφέρναμε τέλεια».

Η ίδια παρέμενε σκεπτική απέναντί του, αλλά αντιλαμβανόταν πως είχαν μια πολύ δυνατή χημεία, καθώς διάβαζαν το σενάριο της ταινίας. Και, προφανώς, δεν έκανε λάθος.

«Πήγαμε στο γύρισμα και με πήρε στα χέρια και σκέφτηκα πως αυτό ήταν, είχα τελειώσει. Αλλά δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Πήρε την ευθύνη».

via GIPHY

Στην ταινία Dirty Dancing, η Crey υποδύεται την Frances “Baby” Houseman, μία έφηβη που συναντά τον δάσκαλο χορού Johnny Castle (τον υποδύετεαι ο Swayze) σε ένα θέρετρο διακοπών το 1963.

Με το sequel της ταινίας να ετοιμάζεται η ηθοποιός επιβεβαίωσε πως θα επιστρέψει στον ρόλο της, εξηγώντας πως το νέο φιλμ δεν θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ξανά τη χημεία που υπήρχε μεταξύ του καστ της πρώτης ταινίας.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως κανείς δεν μπορεί να αντικατασταθεί. Ποτέ δεν προσπαθείς να επαναλάβεις κάτι που ήταν τόσο μαγικό όσο η χημεία μας με το Patrick. Απλώς κάνεις κάτι διαφορετικό. Έπαιζε ρόλο η αθωότητα και ο τρόπος που αυτή η εφηβική αθωότητα χάνεται όταν οι άνθρωποι “ανοίγονται” σε μια διαφορετική προσέγγιση του εαυτού τους».

Υπενθυμίζεται πως ο Patrick Swayze πέθανε το 2009 έπειτα από νοσηλεία και θεραπείας για καρκίνο στο πάγκρεας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below