Συνέντευξη στον Guardian έδωσε η Jessica Chastain, στην οποία μίλησε για το πόσο υπέροχο είναι οι γυναίκες να έχουν την επιλογή για το αν θα κάνουν ή όχι παιδί.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα οι γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η μητέρα μου, η γιαγιά μου και όλες οι γυναίκες της οικογένειάς μου έμειναν έγκυες όταν ήταν 17 ετών, επειδή δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η επιλογή.

Κάποιες εξετάσεις είναι ακριβές. Επίσης, δεν μπορούσαν να βασιστούν στο ότι οι άνδρες θα έκαναν το καθήκον τους, θα ήταν υπεύθυνοι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχουν οι γυναίκες πρόσβαση στα αντισυλληπτικά και ελευθερία πάνω σε αυτό», εξήγησε η ηθοποιός και συνέχισε: «Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι φρικάρουν όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι υπέροχο».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι έχει περίπου 20 χρόνια διαφορά με τον μικρό αδερφό της, αφού η μητέρα της απέκτησε αργότερα κι άλλα παιδιά με τον πατριό της. Ήταν αυτά της τα βιώματα που την οδήγησαν στο να αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά μετά τα σαράντα. H Jessica Chastain είναι μητέρα δύο παιδιών, τα οποία απέκτησε με τον σύζυγό της, Gian Luca Passi de Preposulo.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και για τις γυναίκες που έχουν συνεργαστεί με sex offenders στη βιομηχανία του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

«Είναι περίπλοκο. «Ακόμα και τώρα, με το #MeToo, οι άνθρωποι θα πουν: “Είσαι θυμωμένη με αυτή την ηθοποιό, που μίλησε υπέρ αυτού του ατόμου;”. Δεν θα θυμώσω ποτέ με μια γυναίκα που έπρεπε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τον εαυτό της και να επιβιώσει, επειδή παίζει με διαφορετικούς κανόνες από τους άνδρες».

Αφορμή για τη συνέντευξή της στάθηκε η νέα μίνι, βιογραφική σειρά “George & Tammy”, στην οποία πρωταγωνιστεί. Η σειρά ακολουθεί την περίπλοκη σχέση και την εξέλιξη της καριέρας του διάσημου ζευγαριού της country μουσικής, Tammy Wynette & George Jones.

 

κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram @jessicachastain

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below