Η Mel B, γνωστή ως η “Scary Spice”, από τον «χαρακτήρα» που είχε υιοθετήσει ως μέλος των Spice Girls, μίλησε ανοιχτά για την κακοποίησή της, από τον πρώην σύζυγό της, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δίσταζε να το κάνει αρχικά και το αν τα υπόλοιπα μέλη του μουσικού group γνώριζαν κάτι.

Η Melanie Janine Brown υπήρξε παντρεμένη με τον Stephen Belafonte για δέκα χρόνια. Στη διάρκεια αυτής της συμβίωσης ο σύζυγός της την κακοποιούσε λεκτικά, σωματικά και συναισθηματικά. Ο ίδιος δεν έχει παραδεχτεί τίποτα.

Μιλώντας στο BBC Newsnight παραδέχτηκε πως δεν έκανε αναφορά τότε για τα όσα βίωνε επειδή δεν εμπιστευόταν την αστυνομία, ενώ είχε στερηθεί και βασικές ελευθερίες, όπως η οδήγηση ή η κατοχή πιστωτικής κάρτας.

«Δεν έπαιρνα την αστυνομία, επειδή δεν ήξερα αν θα το έπαιρναν σοβαρά. Θέλω να πω, αν ζω εδώ και πρέπει να το καταγγείλω στην αστυνομία, δεν ξέρω αν μπορώ να την εμπιστευθώ. Δεν ξέρω αν θα πάρουν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς μου», δήλωσε και σημείωσε πως χρειάζεται επαναπροσδιορισμός του βρετανικού συστήματος δικαιοσύνης αλλά και καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών, ώστε να αναγνωρίζουν ευκολότερα τα σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Ο κόσμος σου αναποδογυρίζει. Αν έχεις υπάρξει σε μια κακοποιητική σχέση για μια ώρα, μια μέρα, ένα μήνα, έναν χρόνο ή δέκα χρόνια, αυτά που κάνει ο κακοποιητής σου δεν σε αφήνουν ποτέ», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε πως, αν και η ίδια έκρυβε πολύ καλά όσα της συνέβαιναν, οι συνάδελφοί της στο group γνώριζαν ένα μέρος της κατάστασης.

«Ναι, νομίζω ότι κάποιες από αυτές γνώριζαν ορισμένα πράγματα από όσα συνέβαιναν».

Σημειώνεται ότι η Mel B έχει αναπτύξει ενεργό δράση με σκοπό την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και τη βοήθεια των θυμάτων. Είναι πρέσβειρα Women’s Aid και κάνει εκστρατείες με τη φιλανθρωπική οργάνωση για θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

 

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram @officialmelb.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below