Η Νάνα Μούσχουρη τιμήθηκε με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» (Commandeur de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα κο Christophe Chantepy. Αυτή είναι και η ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας.

 Η τραγουδίστρια έχει προσφέρει τόσο στον πολιτισμό όσο και στη Unicef ως πρέσβειρα καλής θέλησης. Η Νάνα Μούσχουρη ευχαρίστησε τη Γαλλία για τα όσα της έχει προσφέρει από το 1961 και μετά που εγκαταστάθηκε εκεί και τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα της, δεν παρέλειψε να τονίσει όμως ότι είναι Ελληνίδα και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία, μετά από αυτήν του «Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών» (Chevalier des Arts et de Lettres) το 1986, του «Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» (Chevalier de l’ordre nationale de la Legion d’honneur) το 1997 και του «Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής» (Οfficier de l’ordre nationale de la Legion d’ honneur) το 2007.