Η Τατιάνα Μπλάτνικ εγκαινίασε πρόσφατα την πρωτοβουλία της BREATHE, με σκοπό να ξεκινήσει ο ανοιχτός διάλογος για την ψυχική υγεία, να καταρριφθεί το στίγμα που την περιβάλει, αλλά και να προωθηθεί, μέσω κατάλληλων εργαλείων και πρακτικών, η βοήθεια και εκπαίδευση του κοινού. Όλα αυτά σε συνεργασία με την Peak state, του πρίγκιπα Χάρι (που προσφέρει τεχνικές εκπαίδευσης για συναισθηματική ευεξία και «πνευματική εκγύμναση», διαθέσιμα στα ελληνικά) και Μilamou.gr των Σάκη Τανιμανίδη και Μίλτου Καμπουρίδη.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, για την οποία έκανε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram, γράφοντας:

«Καθώς υπερασπίζομαι την πνευματική ευεξία σε όλη μου τη ζωή, αποφάσισα να μου δώσω ένα δωρεάν φάρμακο και να περάσω τη μέρα μου στη φύση. Πήγα για περπάτημα με τον σκύλο μου, Rumi, έκανα μια συνειδητή προσπάθεια να εστιάσω μόνο στις θετικές πλευρές της ζωής μου, ενθάρρυνα τον εαυτό μου επαναλαμβάνοντας θετικές διαβεβαιώσεις στη διάρκεια της πεζοπορίας και έκανα ένα σύντομο διάλειμμα να αναπνεύσω (#BREATHE), να απολαύσω το τοπίο και να είμαι παρούσα στη στιγμή.

«Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να μας αναστατώσει τόσο πολύ όσο οι σκέψεις μας».

»Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να έχουμε μια μέρα αφιερωμένη στην ψυχική υγεία, αλλά κάθε μέρα πρέπει να είναι μια μέρα ψυχικής υγείας. Ζεις με αυτήν 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Να είσαι καλός στον εαυτό σου. Τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να μας αναστατώσει τόσο πολύ όσο οι σκέψεις μας. Εξαρτάται από εσένα καθημερινά να κάνεις υγιεινές επιλογές, όχι μόνο για το σώμα αλλά και για το πνεύμα σου. Περνάς το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου με τις σκέψεις σου. Φρόντισε να δημιουργούν ένα όμορφο μέρος. Σας εύχομαι να έχετε μια ευτυχισμένη, υγιή και θετική εβδομάδα».

Δείτε την ανάρτηση της Τατιάνας Μπλάτνικ:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tatiana Blatnik (@tatianablatnik)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below