Έχει συμβεί σε περισσότερες γυναίκες από όσες, ίσως, μπορούμε να φανταστούμε. Συνέβη και στην Brooke Shields. Πριν από τριάντα χρόνια, η 57χρονη σήμερα ηθοποιός και επιχειρηματίας έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από ένα ισχυρό στέλεχος του Χόλιγουντ. Η αποκάλυψη έγινε σε νέα συνέντευξη που έδωσε στο «People» ενόψει της πρεμιέρας του βιογραφικού ντοκιμαντέρ «Brooke Shields: Pretty Baby», στις 3 Απριλίου στο Hulu. Η καινούρια αυτή παραγωγή εστιάζει στη Shields ως το παιδί-θαύμα που μέσα από τους πρώτους ρόλους -της ανήλικης ιερόδουλης ή της ναυαγού που γνωρίζει τον έρωτα- εξελίχθηκε σε αντικείμενο ερωτικού πόθου.

«Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ τα είδα όλα συγκεντρωμένα. Είναι θαύμα το ότι επιβίωσα» σχολιάζει, για να προσθέσει: «Μου πήρε πολύ καιρό να το επεξεργαστώ. Σήμερα είμαι πιο θυμωμένη από όσο μπορούσα να είμαι τότε. Αν φοβάσαι, έχεις το δικαίωμα να είσαι. Υπάρχουν τρομακτικές καταστάσεις, ακόμα και όταν δεν είναι, απαραίτητα, βίαιες».

«Παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ τα είδα όλα συγκεντρωμένα. Είναι θαύμα το ότι επιβίωσα».

Εκείνη την περίοδο, που αποκαλεί «το χαμηλότερο σημείο» της καριέρας της, είχε μόλις αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και δυσκολευόταν να βρει δουλειά. Μετά το δείπνο της με ένα στέλεχος του Χόλιγουντ, όπου πίστευε ότι θα τής έδινε την ευκαιρία να παίξει στην επόμενη ταινία, την προσκάλεσε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο να καλέσει ταξί, όπου και της επιτέθηκε.

«Δεν αμύνθηκα» θυμάται σήμερα. «Είχα, απλά, παγώσει».

Μετά το περιστατικό, κατηγόρησε τον εαυτό της. «Έλεγα ξανά και ξανά, δεν θα έπρεπε να το έχω κάνει. Γιατί ανέβηκα στο δωμάτιο μαζί του; Δεν θα έπρεπε να πιώ εκείνο το ποτό στο δείπνο».

Μετά το περιστατικό, κατηγόρησε τον εαυτό της. «Έλεγα ξανά και ξανά, δεν θα έπρεπε να το έχω κάνει. Γιατί ανέβηκα στο δωμάτιο μαζί του; Δεν θα έπρεπε να πιώ εκείνο το ποτό στο δείπνο».

Όπως προσθέτει η ίδια στην περιγραφή της: «Ήταν εύκολο να αποστασιοποιηθώ από το περιστατικό. Ήταν ένα από αυτά που είτε μάχεσαι είτε φεύγεις. Η μάχη δεν ήταν επιλογή για εμένα, οπότε εγκατέλειψα το σώμα μου σαν να μην ήμουν εκεί».

Μοιράστηκε το γεγονός μόνο με έναν άνθρωπο, τον κοντινό της φίλο και υπεύθυνο ασφαλείας Gavin de Becker, ο οποίος σχολίασε σχετικά: «Η Brooke πέρασε τόσα χρόνια κρινόμενη από άλλους, από εκατομμύρια άλλους, ήταν λοιπόν στενάχωρο να τη βλέπω να κρίνει και η ίδια τον εαυτό της. Αλλά ήταν και εμπνευστικό να τη βλέπω να αποδέχεται την αλήθεια».

Σήμερα αποφάσισε να μοιραστεί το περιστατικό με την ελπίδα να βοηθήσει και άλλους να μη νιώθουν μόνοι. «Ο καθένας επεξεργάζεται τη δική του τραυματική εμπειρία σε διαφορετικό χρόνο. Θέλησα να παρακινήσω τις γυναίκες να μοιραστούν τη δική τους αλήθεια».

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below