Ο σύζυγος της Diane von Fürstenberg, Barry Diller, έκανε coming out ως γκέι. Ο επιχειρηματίας και η σχεδιάστρια μόδας είναι μαζί εδώ και πάνω από 50 χρόνια, εκ των οποίων τα 24 παντρεμένοι.

«Εδώ και δεκαετίες διαβάζω για την Diane και εμένα ότι είμαστε καλύτεροι φίλοι και όχι εραστές» γράφει ο Diller σε ένα απόσπασμα του αυτοβιογραφικού άρθρου «Who Knew», που δημοσιεύτηκε στο New York Magazine. «Δεν είμαστε μόνο φίλοι. Να το θέσω απλά, ήταν μια έκρηξη πάθους που κράτησε χρόνια. Ναι, μου αρέσουν και οι άντρες, αλλά αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την αγάπη μου για την Diane. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε σε εμένα ούτε στον κόσμο. Απλά συνέβη και στους δυο μας, χωρίς κίνητρο και χωρίς να το προσπαθήσουμε. Με έναν συμπαντικό τρόπο, ήμασταν προορισμένοι ο ένας για τον άλλο».

«Ναι, μου αρέσουν και οι άντρες, αλλά αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την αγάπη μου για την Diane. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ούτε σε εμένα ούτε στον κόσμο. Απλά συνέβη και στους δυο μας, χωρίς κίνητρο και χωρίς να το προσπαθήσουμε».

Για τη σεξουαλικότητα σχολίασε πως «οι ταυτότητες είναι πολύ πιο ρευστές και φυσικές, χωρίς αυτά τα αυστηρά καθορισμένα όρια του τελευταίου αιώνα».

Όταν γνώρισε την Diane το 1974, είχε εμπειρία από σχέσεις μόνο με άντρες. «Ποτέ δεν αμφισβήτησα τη βασική σεξουαλικότητά μου στη ζωή μου (φοβόμουν μόνο τις αντιδράσεις των άλλων). Αλλά με το ειδύλλιό μου με την Diane ποτέ δεν αμφισβήτησα ότι οι ετεροφυλόφιλες βιολογικές ορμές ήταν εξίσου δυνατές με τις αντίθετες. Η πρώτη μου αντίδραση, όταν συνέβη, ήταν: “Ποιος να το φανταζόταν;”».

Γνωρίζει φυσικά ότι η σχέση τους -που διακόπηκε το 1981 αλλά συνεχίστηκε από το 1991 και μετά- πυροδότησε «σύγχυση και πολλά σενάρια. Μια σχέση που άρχισε με αδιαφορία, μετά εξερράγη σε ένα ρομάντζο τόσο φυσικό για εμάς όσο η αναπνοή, εξέπληξε και εμάς και όλους τους άλλους. Είναι πραγματικά το θαύμα της ζωής μου».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below