Ο ρόλος της Anya Taylor-Joy στο «Γκάμπι της Βασίλισσας», την τηλεοπτική σειρά του Netflix, ήταν αυτός που την έκανε ευρέως γνωστή, σαν τη γυναίκα που, ενάντια στα προγνωστικά, γίνεται Grand Master στο σκάκι. Όμως στην πραγματικότητα συνοδευόταν από μεγάλες προκλήσεις, όπως ήταν το εξαντλητικό πρόγραμμα της 25χρονης ηθοποιού εκείνη την περίοδο, καθώς από τα προηγούμενα γυρίσματα, για τις ταινίες «Emma» και «Last Night in Soho» (την οποία περιμένουμε μέσα στο φθινόπωρο), είχε μεσολαβήσει μόλις μία ημέρα ξεκούρασης.

Η υγιεινή ζωή λοιπόν ήταν για την ίδια «πολυτέλεια», όπως ομολόγησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Tatler», λέγοντας ότι ζούσε με αναψυκτικά διαίτης, «τσιγάρα και καφέ. Στο τέλος, ήμουν σε φάση, πρέπει να φάω ένα λαχανικό».

Στο πετσί του ρόλου

Δεν δοκιμάστηκε όμως μόνο η διατροφή, αλλά και η κοινωνική ζωή της εκείνη την περίοδο, καθώς αναγκαζόταν να πηγαίνει για ύπνο στις 8 το απόγευμα. Η τέχνη θέλει θυσίες, πράγματι. «Ίσως είναι δύσκολο, όταν είσαι “νέος”, να αποφύγεις τις ενοχές που δεν μπορείς να κάνεις ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι 25χρονοι» σχολίασε, προσθέτοντας ωστόσο: «Συνεχίζω να απολαμβάνω να βγαίνω έξω με κόσμο, αλλά πλέον διοχετεύω μεγάλο μέρος της ενέργειάς μου στη δουλειά. Πρέπει να είμαι πολύ πιο προσεκτική, γιατί δεν έχω χρόνο για χανγκόβερ».

Τουλάχιστον, δεν είναι ανάμεσα στους ανθρώπους που «πρέπει να πιουν για να χορέψουν. Βασικά, είμαι πρακτική στα πάντα, του τύπου: Τι θέλω από αυτό; Να χορέψω για μερικές ώρες, να δω τους φίλους μου και να περάσω καλά. Ωραία, ας το κάνω. Και μετά σκέφτομαι: Ας πάω σπίτι, να κάνω ένα μπάνιο και να σηκωθώ αύριο το πρωί για δουλειά. Φαίνεται να βάζω πάνω απ’ όλα τη λογική, αλλά αυτό μού ταιριάζει τώρα».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι είμαστε ιδιαίτερα εύπλαστοι ανάμεσα στα 18 και τα 25 χρόνια μας. «Και καθώς είχα διοχετεύσει τόση ενέργεια στην κατανόηση των χαρακτήρων που παίζω, ένιωθα σαν ένα δοχείο που γέμιζε με υγρά σε διαφορετικά χρώματα και δεν μπορούσα να καταλάβω ποια ακριβώς είμαι. Η καραντίνα λοιπόν ήταν μια καλή ευκαιρία να σκεφτώ όλα όσα μου έχουν συμβεί».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below