Η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμερικής αλλά και της Δημοκρατίας γενικότερα. Ωστόσο, είχε μια θετική συνέπεια αφού εξαιτίας των όσων έγιναν ο Donal Tramp αποκλείστηκε από το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης: το twitter. Είναι γνωστό ότι ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής απολάμβανε να μοιράζεται κάθε, μα κάθε, σκέψη του μέσα σε 140 χαρακτήρες. Τα tweets του έχουν προκαλέσει πολλές φορές αιτία αντιπαράθεσης και το “ban” του από την πλατφόρμα -το οποίο ακολούθησε το facebook, το instagram, το Reddit και προσφάτως και το YouTube- έδωσε μεγάλη χαρά σε εκατομμύρια κόσμου. Ο Trump δεν αποκλείστηκε για μια ή δύο μέρες αλλά μέχρι νεωτέρας. Με την ελπίδα ότι δεν θα δούμε ανάλογα επεισόδια την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Joe Biden και της Kamala Harris.

Οι αντιδράσεις χαράς πλημμύρισαν τα social media και ανάμεσά τους είδαμε και ένα tweet της Hillary Clinton. Κέρδισε τις εντυπώσεις με ένα απλό “τικ”. Η αντίδρασή της ήταν άμεση, μετά την ανακοίνωση του Twitter, κάνοντας share μια παλαιότερη ανάρτησή της που ζητούσε από τον Donald Trump το 2016 -κατά τη διάρκεια της εκλογικής τους αναμέτρησης- να διαγράψει τον λογαριασμό του. Τότε, ο Trump την χλεύαζε γιατί η Clinton είχε τη στήριξη του πρώην προέδρου, Barack Obama. Η απάντησή της άργησε αλλά ήρθε με ένα τέλειο tweet:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Για πολλούς, που δεν παρέλειψαν να το υπογραμμίσουν, άργησε αυτή η απαγόρευση. Ίσως με αυτό τον τρόπο να είχαν αποφευχθεί πολλά από αυτά που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η Hillary Clinton δεν ήταν η μόνη που σχολίασε με χιούμορ τα νέα . Εξάλλου είναι κάτι που χρειαζόμαστε σε αυτή την δύσκολη περίοδο που συνεχίζουμε να βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

Ο Trump όμως είναι ο Trump και δεν μπορεί να ζήσει μακριά από το twitter και έτσι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει άλλους λογαριασμούς για να περάσει τα μηνύματά του. Το απόγευμα της Παρασκευής χρησιμοποίησε το επίσημο twitter της Melania Trump που είναι θεσμικός λογαριασμός για να γράψει τρία tweets τα οποία και διαγράφτηκαν άμεσα.

Κάποιος ξέχασε να ενημερώσει τον Rudy Giuliani που έμοιαζε μπερδεμένος ψάχνοντας το “αφεντικό” του στο twitter:

Luckily someone cleared it up for him real quick:

Τον δρόμο της Clinton ακολούθησαν φυσικά και οι celebrities -αρκετοί από αυτούς είχαν πάρει δημόσια θέση και για τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την εξέλιξη και η επίσης λάτρης του twitter, Chrissy Teigen.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below