Πώς είναι να υποφέρεις από έντονο άγχος; Τη δική της απάντηση δίνει η κόρη του Alec Baldwin, Ireland, σε μια πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram όπου φωτίζει μια ψυχική διαταραχή η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα ταμπού.

Το 26χρονο μοντέλο κρατάει στα χέρια του ένα ιατρικό μηχάνημα και διευκρινίζει:

«Δεν πρόκειται για διαφήμιση για πιεσόμετρο. Δεν πρόκειται καν για διαφήμιση. Το δημοσιεύω αυτό για όποιον υποφέρει από άγχος και αγχώδεις διαταραχές όπως εγώ. Παρήγγειλα ένα πιεσόμετρο για να παρακολουθώ με ακρίβεια τη λειτουργία της καρδιάς μου γιατί ζω διαρκώς με το φόβο ότι πεθαίνω από καρδιακή προσβολή… γνωστό και ως καρδιοφοβία.

«Παρήγγειλα ένα πιεσόμετρο για να παρακολουθώ με ακρίβεια τη λειτουργία της καρδιάς μου γιατί ζω διαρκώς με το φόβο ότι πεθαίνω από καρδιακή προσβολή… γνωστό και ως καρδιοφοβία».

»Η ταχυπαλμία και ο πόνος στο στήθος που προκαλεί μια τυπική κρίση πανικού με πείθει ότι είμαι μια 26χρονη με υποκείμενη καρδιακή νόσο, την οποία στην πραγματικότητα δεν έχω. Δεν παίρνω φάρμακα. Δεν πιστεύω σε αυτά, αλλά καταλαβαίνω ότι κάποιοι χρειάζονται φάρμακα. Έχω μιλήσει με ειδικούς στο άγχος και έχω δοκιμάσει τεχνικές αναπνοής… αλλά τίποτα δεν με ηρεμεί περισσότερο από ένα ηλεκτροκαρδιογράφημα.

»Για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας, ναι, το άγχος μου έχει φτάσει σε τόσο άσχημα επίπεδα στο παρελθόν, που έχω καλέσει ασθενοφόρο και έχω επισκεφτεί νοσοκομεία για να με διαβεβαιώσει το ιατρικό προσωπικό ότι η καρδιά μου είναι μια χαρά. Το ξέρω ότι σας φαίνεται ανόητο, αλλά αυτό το μικρό μηχάνημα μού έχει φέρει τη μεγαλύτερη ηρεμία. Θέλω απλώς να ξέρετε όλοι όσοι υποφέρετε από άγχος ότι είμαι κι εγώ εδώ, ότι δεν είστε μόνοι.

«Το άγχος μου έχει φτάσει σε τόσο άσχημα επίπεδα στο παρελθόν, που έχω καλέσει ασθενοφόρο και έχω επισκεφτεί νοσοκομεία για να με διαβεβαιώσει το ιατρικό προσωπικό ότι η καρδιά μου είναι μια χαρά».

»Κάποιες φορές νιώθεις πολλή αμηχανία και μοναξιά. Το άγχος μου με έχει κάνει να χάσω πολλά στη ζωή μου και ο αληθινός μου στόχος για το 2022 είναι να μην το αφήσω να μπει στο δρόμο μου. Μου προκαλούν άγχος το φαγητό, το πεπτικό μου σύστημα, η καρδιά μου, τα μεγάλα πλήθη, το να μιλάω για το άγχος, τα αεροπλάνα, ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είστε μόνοι. Κρατηθείτε από ό,τι σας φέρνει ηρεμία. Μην αφήνετε τους άλλους να σας κάνουν να νιώθετε τύψεις που θέλετε να κάνετε μια βόλτα ή να απομονωθείτε ή να μείνετε σπίτι γιατί δεν νιώθετε καλά. Κάντε παρέα με ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν ή τουλάχιστον το προσπαθούν. Και αν αυτή τη στιγμή νιώθετε άγχος… πάρτε βαθιές ανάσες. Όλα θα πάνε καλά».

Δείτε την ανάρτηση της Ireland Baldwin:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below