Τον τελευταίο καιρό το ερωτικό άγγιγμα στους γλουτούς, που στην κοινή καθομιλουμένη αποκαλείται «χούφτωμα», μοιάζει να πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες της σοουμπίζ, από τον Ben Affleck και την Jennifer Lopez μέχρι την κατά κανόνα τυπική Kate Middleton, η οποία έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο στην πρόσφατη εμφάνισή της με τον πρίγκιπα William στα βραβεία BAFTA.

Η νέα δημοσίευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Instagram, με δύο φωτογραφίες όπου στην πρώτη αγκαλιάζει τη σύντροφό του, Mariah, και στη δεύτερη τα οπίσθιά της με την παλάμη του, δηλώνοντας και μέσα από αυτή τη χειρονομία και μέσα από τη λεζάντα του («Mine») ότι είναι «δική του», δείχνει ότι ίσως ήρθε η ώρα να το απενοχοποιήσουμε. Με μία βασική προϋπόθεση: Να συναινούν και τα δύο μέρη όταν συμβαίνει γενικά και, ειδικά, σε δημόσιους χώρους – ή σε φωτογραφίες που θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Ίσως ήρθε η ώρα να το απενοχοποιήσουμε. Με μία βασική προϋπόθεση: Να συναινούν και τα δύο μέρη όταν συμβαίνει γενικά και, ειδικά, σε δημόσιους χώρους – ή σε φωτογραφίες που θα δουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αρχή μπορεί να γίνει από τον ίδιο όρο, αν δούμε το θέμα κάτω από το πρίσμα της πολιτικής ορθότητας, που έχει αρχίσει να κάνει φύλλο και φτερό το λεξιλόγιο των παλαιότερων γενεών: Η λέξη «χούφτωμα» κρύβει κάποια υποτίμηση, η οποία δεν ταιριάζει σε περιπτώσεις όπου το έχουν επιθυμήσει, και το απολαμβάνουν, και οι δύο. Και το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να το κάνουν δημοσίως και οι γυναίκες, ακόμα και η Kate Middleton, αποκαλύπτει ότι, τουλάχιστον, όλο και περισσότερες απενοχοποιούμε τις δημόσιες χειρονομίες ερωτικής επιθυμίας.

Ξεπερνάει τα όρια προσβολής της δημόσιας αιδούς; Και αν ναι, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε αυτά τα όρια; Και αν τα αναθεωρήσουμε, πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε; Αυτά είναι ερωτήματα υπό συζήτηση. Για την ώρα, ας θαυμάσουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές, που η ιστορία του δεν έχει τίποτα «πρόστυχο», τίποτα «χυδαίο». Αγάπη μόνο.

Δείτε τη νέα ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below