Η Jane Birkin υπέστη ήπιο εγκεφαλικό, από το οποίο τώρα βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εμφανίστηκε στο American Film Festival στη Γαλλία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Εκεί σκόπευε να μιλήσει για το νέο ντοκιμαντέρ της κόρης της, Charlotte Gainsbourg, με τίτλο «Jane By Charlotte».

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη περιπέτεια υγείας για την 74χρονη ηθοποιό, τραγουδίστρια και πρώην σύντροφο του Serge Gainsbourg, η οποία το 2002 είχε διαγνωστεί με λευχαιμία. Το ίνδαλμα των ‘60s, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει εκείνη τη δοκιμασία στις αρχές των ’00s, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κόψει εντελώς το αλκοόλ, μετά από πολλά χρόνια καταχρήσεων, όπως είπε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Interview». «Απλά, δεν αντέχω να πίνω. Το φοβάμαι. Και μόνο που σκέφτομαι τα νεανικά μου χρόνια, δεν ξέρω… Ήταν μια άλλη εποχή» έλεγε.

Η Jane Birkin δεν είναι γνωστή μόνο για τα τραγούδια και τις ταινίες της, αλλά και για το παθιασμένο ειδύλλιό της με τον Gainsbourg, με τον οποίο απέκτησε την Charlotte το 1971 και χώρισε μετά από 12 χρόνια σχέσης. Είναι επίσης η μούσα της θρυλικής πλέον ομώνυμης τσάντας του Hermés: Την έμπνευση για τον σχεδιασμό της την είχε ο Jean-Louis Dumas σε μια πτήση του μαζί με την Birkin, το 1983, όταν ξαφνικά άδειασε η ψάθινη τσάντα της από όλο το περιεχόμενό της και εκείνη παραπονέθηκε ότι δεν έβρισκε μια καλή τσάντα για τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below