Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια δήλωση της Μαριάννας Τουμασάτου γίνεται viral, γιατί είναι μια ηθοποιός που μιλάει ντόμπρα, χωρίς ποτέ να προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά του κοινού. Αυτή τη φορά όμως, σε νέα συνέντευξή της στο Open, έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στις γυναικοκτονίες και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι δράστες από την κοινή γνώμη και τη νομοθεσία. Μίλησε επίσης για τη διάχυτη βία της εποχής και τους σκοπούς που πιστεύει ότι εξυπηρετεί αυτή.

Αναφερόμενη στην κόρη της και στις αγωνίες της ως μητέρα, είπε: «Νομίζω ότι εμείς είμαστε σε λίγο πιο δύσκολη θέση ως γονείς, γιατί τα πράγματα είναι πια αγριευτικά. Η βία έχει ενταθεί γιατί εξυπηρετεί κοινωνικά να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Γιατί αν ασχολιόμαστε με αυτά, δεν ασχολούμαστε με τα άλλα».

Για τις γυναικοκτονίες η ηθοποιός σχολίασε: «Βλέπεις ότι γίνονται τόσες γυναικοκτονίες και ξαφνικά άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν να τις ονοματίσουν, αρνούνται. Και η παιδοκτονία έχει δικό της χαρακτηρισμό. Λέμε “γυναικοκτονία” γιατί τη σκοτώνουν ακριβώς γι’ αυτό, επειδή είναι γυναίκα, όχι επειδή είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκεί.

«Βλέπεις ότι γίνονται τόσες γυναικοκτονίες και ξαφνικά άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν να τις ονοματίσουν, αρνούνται. Και η παιδοκτονία έχει δικό της χαρακτηρισμό. Λέμε “γυναικοκτονία” γιατί τη σκοτώνουν ακριβώς γι’ αυτό, επειδή είναι γυναίκα, όχι επειδή είναι ένας άνθρωπος που βρέθηκε εκεί»

»Κάποια στιγμή πρέπει όλοι μας να στεκόμαστε απέναντι στις ευθύνες μας, πρώτον. Ένα αυτό, και δύο, γιατί δεν έχει αλλάξει ακόμα η νομοθεσία; Πόσες περιμένουμε να πεθάνουν; Πόσα παιδιά να ορφανέψουν και πόσες μάνες να χάσουν τα παιδιά τους, για να πεις ότι αν βιάσεις, αν χτυπήσεις, αν, αν… θα το βρεις μπροστά σου και όχι “τύπου ισόβια”, το οποίο μεταφράζεται σε 16 χρόνια. Γιατί καλή διαγωγή; Θα μου πεις, δεν δίνεις αυτό το δικαίωμα στον άλλο; Αλλά ο άλλος δεν πήρε το δικαίωμα να ζήσει, όχι να επανενταχθεί.

»”Χαράμισε”, λέει, “τη ζωή του νέο παλικάρι”: Ποιος το είπε για τον άντρα της Καρολάιν; Δεν θέλω να λέω τα μικρά τους ονόματα. Δεν είναι φίλος μου ο Μπάμπης. Αν είναι να πω κάποιον με μικρό όνομα, θα πω την Καρολάιν. Αυτός είναι Αναγνωστόπουλος, ούτε καν κύριος. Δεν θέλω να εξοικειωθώ με κανένα όνομα, κανενός φονιά».

Δείτε τη συνέντευξή της:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below