Η νέα ανάρτηση του Γιώργου Πυρπασόπουλου στο Instagram δίνει την καλύτερη απάντηση σε ένα ερώτημα που όλοι είχαμε κάποια στιγμή: Τι μπορούμε να κάνουμε με τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε πια; Ο ηθοποιός προτείνει λοιπόν να τα δωρίσουμε σε όσους τα έχουν ανάγκη αλλά δεν είναι σε θέση να τα εξασφαλίσουν, μέσω της ομάδας του GIVMED. Τη λεπτομερή διαδικασία την περιγράφει στη λεζάντα του:

«Σχεδόν 2.000.000 συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δεν μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τα φάρμακα. Την ίδια στιγμή, 34.000.000 κουτιά φαρμάκων κάθε χρόνο στην Ελλάδα λήγουν και πετιούνται αχρησιμοποίητα.

»Από τη μία πλευρά παρατηρείται το κοινωνικό πρόβλημα, η έλλειψη πρόσβασης σε φάρμακα για εκατομμύρια ανθρώπους. Από την άλλη, φάρμακα λήγουν και πετιούνται προκαλώντας ρύπανση του περιβάλλοντος από φαρμακευτικές ουσίες. Στο GIVMED γίνεται προσπάθεια να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα.

»Ο τρόπος είναι απλός:

»Μέσα από τον χάρτη με τα 153 σημεία δωρεάς σε όλη την Ελλάδα: https://givmed.org/el/dorea-farmakon/. Μπορεί κανείς να αναζητήσει την περιοχή του, να βρει το κοντινότερο σημείο δωρεάς και να παραδώσει τα φάρμακα/προϊόντα υγείας που δε χρειάζεται.

»Εναλλακτικά, μπορεί να καλέσει στην τηλεφωνική γραμμή, 210 300 7222 και μέλος της ομάδας του GIVMED θα παρέχει την απαραίτητη καθοδήγηση.

»* Σημείωση: Πριν την παράδοση των φαρμάκων/προϊόντων υγείας στο κοντινότερο σημείο δωρεάς, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προϋποθέσεις δωρεάς, ποια είδη δηλαδή μπορούν να δωρηθούν και ποια όχι. #givemed».

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Πυρπασόπουλου:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below