Με αφορμή την κυκλοφορία του αυτοβιογραφικού βιβλίου του, «Ρεζέρβα» (στα ελληνικά, από τις εκδόσεις Πεδίο), ο πρίγκιπας Harry μίλησε για ακόμα μία φορά, στην τηλεοπτική εκπομπή «The Late Show» και τον Stephen Colbert, για τη σχέση με τον αδερφό του.

«Αν η μητέρα σου ζούσε ακόμα, έχεις σκεφτεί πώς θα διαχειριζόταν αυτή τη στιγμή;», ρώτησε ο παρουσιαστής τον δούκα του Σάσεξ, αναφερόμενος στο ρήγμα στη σχέση του με τον πρίγκιπα William.

«Δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», απάντησε ο Harry. «Είναι αδύνατον να πούμε πού θα βρισκόμασταν -πού θα βρίσκονταν οι σχέσεις μας- αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε αυτή την απόσταση από τον αδερφό μου».

«Είναι αδύνατον να πούμε πού θα βρισκόμασταν -πού θα βρίσκονταν οι σχέσεις μας- αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε αυτή την απόσταση από τον αδερφό μου»

Σε ερώτηση αν αναζητά τη βοήθεια της μητέρας του, σε κάποιες στιγμές, ή αν προσπαθεί να σκεφτεί ποια συμβουλή θα του έδινε εκείνη, είπε: «Έχω πει σε πολλές συνεντεύξεις ότι έχω πραγματικά νιώσει την παρουσία της μαμάς μου, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Και στο βιβλίο μου έχω περιγράψει με λεπτομέρειες το πώς πηγαίνουμε και της μιλάμε στο μνήμα. Εκείνος ένιωθε ότι ήταν μαζί του για πολύ καιρό, βοηθώντας τον να φτιάξει τη ζωή του, και ότι μετά μετακινήθηκε σε εμένα».

Ο πρίγκιπας Harry συμπλήρωσε: «Την έχω νιώσει πιο έντονα μέσα στα τελευταία δύο χρόνια από ό,τι τα προηγούμενα 30».

Μάλιστα για χρόνια μετά το θάνατό της, όπως εξομολογήθηκε, δεν πίστευε ότι η μητέρα του δεν βρισκόταν πια στη ζωή: «Για πολλά χρόνια έβλεπα όνειρα, ήμουν πεπεισμένος ότι ζούσε ακόμα. Ήμουν 12 ετών και δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω την πραγματικότητα ότι είχε φύγει.

»Πίστευα ότι κρυβόταν. Ότι έκανε ένα διάλειμμα και σχεδίαζε να επιστρέψει και να με πάρει, μαζί με τον William, από εδώ».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below