Το βιβλίο “Hospital by the hill” του Chris Connaughton αφορά τα παιδιά των υγειονομικών που έχασαν τους γονείς τους ενώ έδιναν έδιναν μάχη στην πρώτη γραμμή ενάντια στον κορωνοϊό. Περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού που η μητέρα του εργαζόταν σε νοσοκομείο και έχασε τη ζωή της εν μέσω της πανδημίας από τη νόσο Covid-19 και στον πρόλογό του γράφει ο πρίγκιπας Harry. Ο δούκας του Σάσεξ μοιράζεται τον πόνο που άφησε στην ψυχή του ο αναπάντεχος θάνατος της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana, όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών.

“Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο, είναι επειδή έχεις χάσει τον γονιό σου ή κάποιον αγαπημένο σου και ενώ επιθυμώ να είχα τη δύναμη να σε αγκαλιάσω αμέσως τώρα, ελπίζω αυτή η ιστορία να μπορέσει να σε παρηγορήσει γνωρίζοντας πως δεν είσαι μόνος. Όταν ήμουν νεαρό αγόρι έχασα τη μαμά μου. Εκείνη την περίοδο δεν ήθελα να το πιστέψω ή να το αποδεχθώ και αυτό άφησε ένα τεράστιο κενό μέσα μου. Ξέρω πώς νιώθεις και θέλω να σε διαβεβαιώσω πως με τον καιρό αυτό το κενό θα γεμίσει με πολλή αγάπη και υποστήριξη”, περιγράφει ο πρίγκιπας Harry. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τα αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να “φεύγουν”, αλλά “πάντα θα είναι μαζί σας και πάντα θα τους ‘κουβαλάτε’ μέσα σας”. Κάτι που συμβαίνει για τον ίδιο και την μητέρα του που δεν σταματά να την τιμά με τον δικό του τρόπο, όπως και ο αδερφός του πρίγκιπας William.

Το βιβλίο αναμένεται να δίνεται δωρεάν στους νέους που έχασαν τους γονείς τους εν μέσω της πανδημίας από την Τρίτη 23 Μαρτίου, που ανακηρύχθηκε ως Εθνική Ημέρα Μνήμης για να τιμηθεί η επέτειος του ενός έτους από την έναρξη του lockdown στη Βρετανία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below