Τα καλοκαίρια μας γεμίζουν με σκοτάδι όποτε ξεσπάει μια καινούρια πυρκαγιά στη χώρα, κατακαίγοντας αχανείς εκτάσεις πρασίνου και δάσους. Η Βίκυ Βολιώτη αποφάσισε να μη μείνει άπραγη μπροστά στον κίνδυνο μιας ακόμα μεγάλης καταστροφής και μοιράστηκε στον λογαριασμό της στο Instagram μια σημαντική απόφαση που πήρε, καθώς «αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στην κόρη μου και σε όλα τα παιδιά για την ποιότητα ζωης τους όταν μεγαλώσουν».

Η ηθοποιός έγραψε λοιπόν:

«Επειδή ο Ιούνιος έρχεται με βήμα ταχύ κι εγώ δεν αντέχω να περάσω άλλο ένα εφιαλτικό καλοκαίρι όπου θα καίγονται τα πάντα, αποφάσισα να σηκωθώ από τον καναπέ μου και να βοηθήσω στην πρόληψη των πυρκαγιών αντί να κλαίω και να βρίζω όταν πια θα έχει γίνει το κακό. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στην κόρη μου και σε όλα τα παιδιά για την ποιότητα ζωής τους όταν μεγαλώσουν.

»Έτσι σήμερα το πρωί πήγαμε με την Άννα και τη φίλη μου Ευσταθία στον Υμηττό. Επισκεφτήκαμε τη βάση του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού και συναντήσαμε τον Στάθη Ανθόπουλο και τον Βαγγέλη Τσιγκρέλη, δυο από τους “στυλοβάτες” του Σωματείου. Μας ξενάγησαν και μας εξήγησαν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

»Σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο, όπου και να μένετε. Η Αθήνα και όλη η Ελλάδα περιτριγυρίζονται από βουνά, ενημερωθείτε για τα πιο κοντινά σε εσάς σωματεία εθελοντών και δράστε. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ας προστατέψουμε όσα δάση έχουν απομείνει. Ας πιέσουμε κι ας πιστέψουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά».

Δείτε τη νέα ανάρτηση της Βίκυς Βολιώτη:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below