Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Αρχικά η διαδοχή του θρόνου, όπως έχει ως τώρα θέλει πρώτο στη σειρά τον πρωτότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Κάρολο, o oποίος όμως έχει εκφράσει την επιθυμία να αποσυρθεί από τη σειρά διαδοχής, στη συνέχεια τον Πρίγκιπα William, έπειτα τα παιδιά του, πρίγκιπα George, πριγκίπισσα Charlotte και πρίγκιπα George και στη συνέχεια έπεται ο Πρίγκιπας Harry. Φυσικά η σειρά δε σταματά εκεί, αλλά είναι κάπως απίθανο να φτάσει μακρύτερα το θέμα πρακτικά .

Όσον αφορά στους τίτλους των γυναικών του William και του Harry, αυτές λέγονται Δούκισσες. Η Κate Middleton είναι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ και μητέρα του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα George, κάτι που την κάνει Βασιλομήτωρ. Ακόμη όμως κι αν ο William γίνει βασιλιάς της Αγγλίας, με τίτλο The King, εκείνη δεν θα είναι ποτέ The Queen, όπως η Ελισάβετ, η οποία υπήρξε κληρονόμος του στέμματος, αλλά θα παραμείνει η Queen Kate, η σύζυγος του Βασιλιά William.

Oυσιαστικά ο τίτλος που περιγράφει άψογα την Kate Middleton, είναι “Βασιλομήτωρ”, αφού έδωσε στο Στέμμα ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά τρεις διαδόχους. Αυτή η ιδιότητά της στο Πρωτόκολλο της Βασιλείας της Αγγλίας έχει τεράστια αημασία.

Όσον αφορά δε στη σύζυγο του Harry, Μeghan Markle, έγινε Δούκισσα του Σάσεξ, αλλά ούτε πριγκίπισσα, ούτε βασίλισσα. H μόνη η οποία απέκτησε τον τίτλο “Princess” παρόλο που δεν ήταν σωστός σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, ήταν η Lady Diana, τον οποίο αυτό τίτλο της τον έδωσαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ο λαός της Μεγάλης Βρετανίας αφού ουσιαστικά ήταν η Πριγκίπισσα της καρδιάς τους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below