Η Βασίλισσα Ελισάβετ μόλις απέκτησε το δικό της… βασιλικό τζιν. Το νέο αυτό ποτό προέρχεται από την εξοχική κατοικία της βασιλικής οικογένειας Sandringham στο Norfolk και μάλιστα φτιάχνεται με συστατικά που οι ειδικοί παίρνουν από τον κήπο της.

Σύμφωνα με το People, το εν λόγω τζιν δημιουργείται από λωτούς του Walled Garden και φύλλα από τις μυρτιές που υπάρχουν εκεί. Ακριβώς επειδή πρόκειται για βασιλικό προϊόν, παράγεται και διατίθεται σε μικρές ποσότητες. Συγκεκριμένα, κάθε μπουκάλι κοστίζει 55,93 ευρώ και μέχρι στιγμής πωλείται μόνο στη Βρετανία.

H λατρεία της Ελισάβετ για το τζιν πάντως, είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Για την ακρίβεια, συνηθίζει να πίνει gin and Dubonnet πριν από το μεσημεριανό της γεύμα. Πρόκειται για ένα απεριτίφ που αποτελείται από ένα μέρος τζιν Gordon’s (ο επίσημος προμηθευτής του παλατιού), δύο μέρη Dubonnet rouge (γαλλικό γλυκό απεριτίφ με βάση το κρασί), μία φέτα λεμονιού καθαρισμένη από κουκούτσια και καλής ποιότητας πάγο.

Θυμίζουμε ότι το Sandringham House αποτελεί κληρονομιά της βασίλισσας από τον προπάππου της, Βασιλιά Εδουάρδο VII, ο οποίος το αγόρασε το 1862. Υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς πανδημία, η βασιλική οικογένεια συνηθίζει να περνά τις διακοπές των Χριστουγέννων εκεί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below