Στο Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου το λεύκωμα “L’ Art de la Table” της Μαρίλης Γλύπτη Κανελλάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη.

Το βιβλίο παρουσίασαν η γκαλερίστα Μαρίζα Φασιανού, η διευθύντρια του Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη, ο πρόεδρος της Christοffle Hellas Μιχάλης Βόττας και ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης.

Μαρίζα Φασιανού, Χρήστος Ζαμπούνης, Γαλάτεια Λασκαράκη, Μιχάλης Βόττας, Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη

Η συγγραφέας τόνισε την σημασία που έχει η τέχνη του υποδέχεσθαι από την αρχαιότητα έως σήμερα και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον παρόντα Αλέκο Φασιανό για την δημιουργία του σερβίτσιου για τον οίκο Bernardaud που κοσμεί μεταξύ άλλων το βιβλίο. Ακολούθησε κοκτέηλ στο café του Μουσείου.

To λεύκωμα είναι μια πολυτελής έκδοση που έρχεται να καλύψει ένα κενό στην σχετική βιβλιογραφία, τόσο με την «ελληνικότητα» των συνθέσεων όσο και με την ουσιαστική χρήση της τέχνης στο τραπέζι. Για την συγγραφέα, που είναι άλλωστε και ενθουσιώδης συλλέκτρια μοντέρνας τέχνης, η Art de la table δεν είναι ένας ευφημισμός αλλά ο τρόπος με  τον οποίο η δουλειά διάσημων καλλιτεχνών, από τον Τζεφ Κουνς έως τον Αλέκο Φασιανό βρίσκει την θέση της στο τραπέζι ανυψώνοντας την εμπειρία ενός γεύματος σε άλλα επίπεδα.

Διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε η Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη στην Γαλάτεια Λασκαράκη και στο Marie Claire ΕΔΩ

Mαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη, Μαριέττα Χρουσαλά
Mαρίζα Φασιανού, Γαλάτεια Λασκαράκη
Mυρτώ Δανελιάν, Αχιλλέας Χαρίτος, Αμαλία Ιγγλέση
L art de la table
Λάουρα Λαλαούνη, Μαρίζα Φασιανού, Άννα Αγγελικούση
Mαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη, Αλέξανδρος Σαμαράς
Νικόλαος Μακρόπουλος, Αλέκος Φασιανός
Xριστίνα Στράτου Τσουβελεκάκη, Φαίη Βαλλίδη
Θεανώ Γλύπτη
Aθηνά Ρίζου, Δημήτρης Ρίζος
Αλεξάνδρα Τσαβλίρη, Πέννυ Παττακού, Αλεξάνδρα Ποταμιάνου

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below