Παρά το γεγονός ότι ζούσε τη ζωή της υπό τον έλεγχο των royal fans, η βρετανική βασιλική οικογένεια είναι αναμφισβήτητα αρκετά φειδωλή στις δηλώσεις της στα μέσα ενημέρωσης. Και ενώ αυτό μπορεί να ταιριάζει με τη μάντρα της Βασίλισσας Ελισάβετ: “Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς”, αυτό δεν σημαίνει ότι οι γαλαζοαίματοι δεν έχουν τον δικό τους τρόπο επικοινωνίας με το κοινό. Και ποιος είναι αυτός; Η μόδα.

Από τις προθέσεις πίσω από τις τσάντες της Βασίλισσας μέχρι την απόφαση της Πριγκίπισσας Diana να μην φορέσει ποτέ Chanel μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα Κάρολο, παρακάτω θα βρεις 8 διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιούν τα βασιλικά μέλη για να επικοινωνούν με τον “έξω” κόσμο.

1. Η Kate Middleton φοράει τα χρώματα του ουράνιου τόξου

@cambridgemums

Όπως αναφέρεται και στο Harper’s Bazaar UK, η Δούκισσα Kate Middleton φόρεσε διάφορα σύνολα σε έντονα χρώματα στα zoom calls που έκανε καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020, γεγονός που μας κάνει να υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο έμμεσος τρόπος για να δείξει την υποστήριξη της στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τις αρχές του 2020, το ουράνιο τόξο θεωρείται σύμβολο αλληλεγγύης για τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην πρώτη γραμμή.

2. To νυφικό της Βασίλισσας Ελισάβετ

Getty Images

Όταν η – τότε – Πριγκίπισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947, το νυφικό της σχεδιάστηκε ως το εθνικό σύμβολο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Βρετανία μόλις είχε βγει από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε την πρόθεση να “στείλει ένα μήνυμα εθνικής ανανέωσης”. Αντί να δώσει έμφαση στο πολυτελές ύφασμα, ο βασιλικός μοδίστρος Norman Hartnell επικεντρώθηκε στο κέντημα σειρών από ανοιξιάτικα λουλούδια κατά πλάτος του νυφικού. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βασική πηγή έμπνευσης ήταν ο πίνακας του Botticelli “Allegory of Spring”.

“Είναι ένα φόρεμα με ηχυρό μήνυμα για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο”, δήλωσε ο Marschner στο National Geographic το 2011.

3. Οι Meghan Markle και Πρίγκιπας Harry ντυμένοι στα κόκκινα στο Φεστιβάλ Μουσικής του Mountbatten το 2020

Getty Images

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, οι Meghan Markle και Πρίγκιπας Harry εμφανίστηκαν με matchy – matchy κόκκινα σύνολα στο Φεστιβάλ Μουσικής του Mountbatten 2020. Και παρόλο που κάποιοι πίστευαν ότι οι ταιριαστές εμφανίσεις τους αντιπροσωπεύουν την αλληλεγγύη που έχουν μεταξύ τους, πολλοί υποπτεύονταν ότι υπήρχε ένα βαθύτερο μήνυμα. Η κόκκινη στολή, που φορούσε ο Πρίγκιπας Harry, έχει μια μακροχρόνια ιστορία στο βρετανικό στρατό και το χρώμα της λέγεται ότι χρησιμοποιείται για να διακρίνονται οι Βρετανοί στρατιώτες από τους εχθρούς.

Αν και ο Δούκας του Σάσεξ έχει φορέσει τη συγκεκριμένη στρατιωτική στολή αρκετές φορές στο παρελθόν, συνήθως επέλεγε τη μαύρη εκδοχή. Σε αυτή την περίπτωση, το look του θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύπλευρο. Αντιπροσωπεύει τα στρατιωτικά καθήκοντα που αφήνει με την παραίτησή του, ενώ επίσης συμβολίζει ενδεχομένως την απόφαση του Δούκα και της Δούκισσας να είναι ενωμένοι και τολμηροί μπροστά στους «εχθρούς».

4. Oι τσάντες της Βασίλισσας Ελισάβετ

Getty Images

Μια τσάντα είναι σε μεγάλο βαθμό ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ για τις εξόδους μας, αφού μπορούμε να κουβαλάμε τα απαραίτητα ενώ παράλληλα ολοκληρώνουμε στυλιστικά μια εμφάνιση. Όμως, η Βασίλισσα Ελισάβετ τη χρησιμοποιεί στην πραγματικότητα για έναν πολύ πιο στρατηγικό σκοπό. Σύμφωνα με τους βασιλικούς ιστορικούς, η Βασίλισσα χρησιμοποιεί την τσάντα της για να στέλνει μυστικά μηνύματα στο προσωπικό της.

Αν αλλάζει την τσάντα από τη συνήθη θέση της, δηλαδή από το αριστερό στο δεξί της χέρι, ενώ μιλάει με κάποιον, το προσωπικό ξέρει ότι θέλει να φύγει. Αν τη βάλει στο πάτωμα είναι στην πραγματικότητα ένα σύμβολο ότι χρειάζεται το προσωπικό της να διακόψει αμέσως μια άβολη συνάντηση. Ενώ αν είναι στο δείπνο και την τοποθετεί πάνω στο τραπέζι, αυτό σημαίνει ότι θέλει να τελειώσει το γεύμα στα επόμενα πέντε λεπτά.

5. Η Πριγκίπισσα Diana δεν φόρεσε ποτέ Chanel μετά τον χωρισμό της

Getty Images

Η Πριγκίπισσα Diana δεν ήθελε να φορέσει Chanel αμέσως μετά το διαζύγιό της – κυρίως λόγω του iconic λογότυπου τoυ οίκου.

«Πήγε πίσω στην κρεβατοκάμαρά της, βγήκε έξω κρατώντας πολλά παπούτσια και τσάντες και απλώς τα πέταξε όλα στον καναπέ», δήλωσε ο Αυστραλός σχεδιαστής μόδας Jayson Brundson στο BAZAAR Australia για την εποχή που έντυνε την πρώην πριγκίπισσα – την ίδια χρονιά που χώρισε με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

«Τότε είδα ένα ζευγάρι παπούτσια Chanel και της είπα: «Λοιπόν, αυτά θα φαίνονταν υπέροχα με αυτό το Versace κομμάτι» και εκείνη μου απάντησε: «Όχι, δεν μπορώ να τα φορέσω, γιατί έχουν το CC λογότυπο.»

«Ρώτησα το λόγο και μου είπε: «Παραμπέμπει στην Camilla και τον Charles!»

6. Η τιάρα με ρουμπίνια της Βασίλισσας Ελισάβετ στη συνάντηση της με τον Πρόεδρο Donald Trump

Getty Images

Ενώ η βασιλική οικογένεια καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να παραμείνει πολιτικά ουδέτερη, ορισμένοι πίστευαν ότι η τιάρα που φορούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ για να συναντήσει τον τέως Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump κατά τη διάρκεια της κρατικής του επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2019, σήμαινει πολλά.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή της, τα 96 ρουμπίνια της Βιρμανίας στην τιάρα που δημιουργήθηκαν για την Eξοχότητά της από το House of Garrard “δόθηκαν αρχικά στη Βασίλισσα ως γαμήλιο δώρο από τους λαούς της Βιρμανίας, ως σύμβολο προστασίας από ασθένειες και άσχημα πράγματα.»

Το συμπεράσμα είναι δικό σου!

7. To μαύρo Christina Stambolian «φόρεμα εκδίκησης» της Πριγκίπισσας Diana

Getty Images

Ευρέως θεωρημένο ως ένα από τα πιο εμβληματικά «φορέματα εκδίκησης» όλων των εποχών, η Πριγκίπισσα Diana ήθελε σίγουρα να στείλει ένα μήνυμα εκείνη τη βραδιά. Φορώντας το συγκεκριμένο LBD φόρεμα, τον Ιούνιο του 1994, η πρώην Πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε το συγκεκριμένο κομμάτι την ίδια ημέρα που ο πρώην σύζυγός της, Πρίγκιπας Κάρολος, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη με τη σύντροφό του, Camila Parker-Bowles. Το φόρεμα κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα την επόμενη μέρα, τονίζοντας την ανεξαρτησία της Diana από τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

8. Το μπλε Victoria Beckham φόρεμα της Meghan Markle

Getty Images

Εκτός από «φορέματα εκδίκησης», υπάρχουν και «φορέματα αναγέννησης» και το μπλε Victoria Beckham body-con φόρεμα της Meghan Markle είναι σίγουρα ένα από αυτά.

Μετά από μια σύντομη παραμονή στον Καναδά, η Meghan επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις βασιλικές εκδηλώσεις με ένα τολμηρό φόρεμα που αγκαλιάζει το καλλίγραμμο σώμα της, καταστώντας αμέσως σαφές ότι η πρώην ηθοποιός σηματοδότησε μια νέα εποχή στη ζωή της και ότι η αλλαγή στο στυλ ήταν μόνο η αρχή.

9. Η Meghan Markle φόρεσε Armani φόρεμα και ένα βραχιόλι της Πριγκίπισσας Diana για συνέντευξη με την Oprah

Getty Images

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στιγμιότυπα της πρωτοποριακής συνέντευξης των Meghan Markle και πρίγκιπα Harry με την Oprah Winfrey – ακόμη και πριν από την επίσημη προβολή του – οι royal fans γρήγορα εντόπισαν τον υποτιθέμενο συμβολισμό που περιέχεται στην εμφάνισης της Δούκισσας. Συγκεκριμένα, υπήρχαν δύο μηνύματα στο look της Meghan, το πρώτο ήταν ότι επέλεξε να φορέσει ένα βραχιόλι που ανήκε στην πεθερά της, Πριγκίπισσα Diana – το ίδιο βραχιόλι που χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστεί το δαχτυλίδι αρραβώνων του βασιλικού ζεύγους. Έτσι, η Lady Di θα μπορούσε να είναι μαζί τους εκείνη τη μέρα!

Το δεύτερο κρυφό μήνυμα φάνηκε να προέρχεται από το μεταξωτό Armani φόρεμα της Δούκισσας, το οποίο είχε ένα μοτίβο λωτού πάνω από το δεξί ώμο και το στήθος. Είναι ενδιαφέρον ότι ο λωτός θεωρείται ένα πνευματικό έμβλημα/σύμβολο αναγέννησης και φώτισης, καθώς κι επίσης ανθεκτικό και ικανό να ανθίσει παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ένας συμβολισμός που φαίνεται να τονίζει την απόφαση της Δούκισσας να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ούσα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below