Την περασμένη χρονιά, το layering στα κολιέ ήταν η απόλυτη τάση με τα απλά μενταγιόν και τα φλουριά να κυριαρχούν. Fast forward στη φετινή χρονιά και ενώ το εν λόγω trend δεν έχει ξεθωριάσει ακόμη, ένα επιπλέον κολιέ έρχεται να προστεθεί στο mix.

Ο λόγος για τα μενταγιόν με κλειδαριά, τα οποία αγαπούσαμε τόσο σαν παιδιά και τα οποία συχνά μοιραζόμασταν με φίλες και εκάστοτε φλερτ. Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη τάση ως μια αντίδραση στα social media, που όλα είναι δημόσια και μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση σε ένα μέρος της ζωής μας. Τα κολιέ αυτά μάς επιτρέπουν να κρατάμε κάποια μυστικά, είτε αυτό σημαίνει το τι κρύβουμε μέσα στο μενταγιόν, είτε με ποιον αγοράζουμε ένα ίδιο.

Αποτελεί μια άκρως «αναζωογονητική» τάση, καθώς κάθε κολιέ είναι προσωπικό χάρη στο μυστικό που κρύβει και δεν θα βρεις ποτέ κάποιον που θα φορά ακριβώς το ίδιο. Το τι θα βάλεις μέσα είναι καθαρά δική σου απόφαση: Ένα μικρό σημείωμα, μια φωτογραφία ή οτιδήποτε μπορεί να θεωρείς το μικρό σου θησαυρό και το οποίο μπορεί να χωρέσει στο μενταγιόν σου. Δείχνει απίστευτα chic φορεμένο μόνο του, αλλά και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κολιέ σου, αν θέλεις να μείνεις πιστή στην ήδη αγαπημένη τάση του layering.