Ο οίκος Fendi παρουσίασε τη συλλογή Resort 2023 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μαζί με μια 25η επέτειο για την τσάντα Baguette. H τσάντα Baguette σχεδιάστηκε το 1997 από τη Silvia Venturini Fendi κι έγινε δημοφιλής από τη Sarah Jessica Parker στο Sex and the City όταν ως Carrie Bradshaw αναφώνησε «Δεν είναι τσάντα, είναι baguette».

Τώρα, η Fendi ένωσε τις δυνάμεις της με τους Marc Jacobs, Tiffany & Co., και Sarah Jessica Parker για να ερμηνεύσουν εκ νέου τη Baguette σε πολλά στυλ και μεγέθη.

Δύο από τις τέσσερις διακοσμημένες με παγιέτες Baguette που σχεδίασε η Parker έκαναν το ντεμπούτο τους στην πασαρέλα, αν και το αρχικό μωβ σχέδιο που κρατούσε η Carrie στο Sex and The City λίγο πριν της την κλέψουν, παραμένει αγαπημένο για εκείνη, όπως δήλωσε η ίδια.

Η Parker παρακολούθησε την επίδειξη, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, με μια εκδοχή της μωβ τσάντας με ένα πράσινο κούμπωμα με το λογότυπο F (στις τσάντες της, τα μεταλλικά στοιχεία είναι εναλλάξιμα και αυτό προήλθε από την πράσινη έκδοση της τσάντας). Η μικρή λεπτομέρεια ταίριαζε με τις πράσινες στιλέτο γόβες της, τις οποία φόρεσε σε συνδυασμό με ένα μπεζ πουκάμισο και φούστα. Ένα μεγάλο κολιέ εμφανιζόταν κάτω από το πουκάμισό της και τα μαλλιά της ήταν χτενισμένα σε χαλαρούς κυματισμούς.

Αν και η τσάντα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά σε εκατοντάδες εκδόσεις, εξακολουθεί να έχει μια διαχρονική ποιότητα που την καθιστά απίστευτα ποθητή. Η Parker λέει ότι ήταν πάντα έτσι. «Δεν είναι το αξεσουάρ με το οποίο φλερτάρεις και μετά προχωράς σε κάτι άλλο», λέει. «Όλοι όσοι ξέρω έχουν τις αυθεντικές τους baguette. Όλοι όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ένα ή είχαν την τύχη να τους χαρίσουν μία, έχουν τις αυθεντικές τους baguette από το ’97, το ’98, το ’99.

 

Getty Images for FENDI

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below