Υπάρχει κάποιο ρούχο από το οποίο να έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις από όσες έχουμε από το τζιν μας;

Αρχικά πρέπει να δείχνει ωραίο. Πρέπει να κάνει τα πόδια μας να φαίνονται ψηλά και τα οπίσθια μας ανασηκωμένα. Πρέπει να είναι άνετο. Πρέπει να συνδυάζεται με οτιδήποτε άλλο έχουμε. Και πρέπει να διαρκέσει μερικά χρόνια γιατί δεν θέλουμε να ξαναπεράσουμε τη διαδικασία επιλογής σύντομα.

Αυτό συμβαίνει επειδή το να εντοπίσει κανείς αυτό το τέλειο τζιν μοιάζει σχεδόν αδύνατο. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, ότι οι περισσότερες από εμάς αισθάνονται ότι το τζιν είναι το πιο δύσκολο ρούχο που μπορεί κανείς να αγοράσει, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. Τα δύο τρίτα συμφώνησαν επίσης ότι είναι το νούμερο ένα ρούχο που πρέπει να έχει σωστή εφαρμογή επάνω στο σώμα μας. Και το γεγονός ότι η μέση γυναίκα έχει έξι, εκ των οποίων φοράει μόνο τα τρία στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει πόσος χρόνος και χρήμα σπαταλούνται για τα τζιν παντελόνια.

@jeannedamas

Τα καλά νέα είναι ότι το πράγμα έχει προχωρήσει πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ποτέ ένα τζιν δεν ήταν πιο κολακευτικό, πιο βιώσιμο και πιο προσιτό. Τα κακά νέα είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαδικασία της δοκιμής για να βρείτε το καλύτερο στυλ για εσάς.

Λοιπόν από πού να ξεκινήσουμε; Η εφαρμογή είναι το προφανές σημείο και ποικίλλει ανάλογα με το κόψιμο, τον βαθμό ελαστικότητας και την επιθυμητή εμφάνιση. Παρόλο που το μέγεθος βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην περίμετρο της μέσης, το μέγεθος 28 μιας μάρκας μπορεί να διαφέρει πολύ από το μέγεθος μιας άλλης. Η λύση είναι να γνωρίζετε τις μετρήσεις σας. Πάρτε τη μέτρηση της μέσης σας και του εσωτερικού του ποδιού σας και προσέξτε όταν οι έμποροι λιανικής περιγράφουν τον σωματότυπο για τον οποίο συνιστάται κάθε στυλ.

Σε γενικές γραμμές,  είναι πιθανό να χρειαστεί να αυξήσετε το μέγεθος εάν δοκιμάζετε τζιν που είναι 100 τοις εκατό βαμβακερό και να μειώσετε το μέγεθος εάν δοκιμάζετε ελαστικά τζιν (συνήθως με 2 τοις εκατό ελαστάνη – κάτι περισσότερο από αυτό και μιλάμε πια jeggings). Μπορείτε επίσης να περιμένετε ένα “boyfriend fit” να είναι μεγαλύτερο από ένα παντελόνι που έχει σχεδιαστεί με μια πιο εφαρμοστή σιλουέτα στο μυαλό. Ακόμη και η διαδικασία βαφής μπορεί να επηρεάσει την εφαρμογή: τα λουλακί και τα μαύρα τζιν θα βγουν μικρότερα από το ίδιο στυλ σε μια ξεβαμμένη εκδοχή του. Ορισμένες μάρκες θα τροποποιήσουν το πατρόν τους για να μην υπάρχει διαφορά, αλλά πολλές άλλες δεν το κάνουν. Απλώς να θυμάστε ότι συνήθως το πρόβλημα είναι ο κατασκευαστής, όχι εσείς.

 

 

@amaliemoosgaard

Οι τάσεις στα τζιν τείνουν να κινούνται πιο αργά από την ευρύτερη βιομηχανία της μόδας, επομένως μπορείτε να περιμένετε να κρατήσετε για αρκετό καιρό το παντελόνι στο οποίο θα επενδύσετε. Προτείνουμε να αποφύγετε τα στενά τζιν, τα οποία τώρα μοιάζουν κάπως ξεπερασμένα. Αν προτιμάτε μια slim εφαρμογή, δοκιμάστε ένα σε straight leg, τo οποίο φαρδαίνει στον αστράγαλο. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές shape αυτή τη στιγμή και ταιριάζει εύκολα με αθλητικά παπούτσια, loafers, μπότες και γόβες. Τα boyfriend τζιν είναι επίσης δημοφιλή.

Τα wide leg και τα flare είναι μοντέρνα κλασικά και το προσωπικό μου αγαπημένο shape -και δείχνουν υπέροχα τόσο με ένα ζευγάρι κλασικά sneakers όσο και με ένα ζευγάρι πλατφόρμες . Η σιλουέτα σε αυτά θα πρέπει να είναι ψηλόμεση, για ένα κολακευτικό αποτέλεσμα. Αν έχετε πιο κοντό κορμό, μπορείτε να το πετύχετε αυτό με μεγαλύτερη επιτυχία με ένα mid-rise στυλ, καθώς το ψηλόμεσο θα εξαφανίσει εντελώς τη μέση σας. Καλό είναι όμως να έχετε ανοιχτό μυαλό και να δοκιμάσετε διαφορετικά shapes, μάρκες και μεγέθη.

Αυτά είναι τα καλύτερα τζιν να αγοράσετε αν:

Είστε ψηλές και λεπτές

TOTEME Original high-rise straight-leg jeans

 

AGOLDE ’90s Pinch Waist high-rise straight-leg organic jeans

 

Aν είστε ψηλές και με καμπύλες

 

FRAME Long Barrel high-rise tapered jeans
KHAITE Kerrie frayed mid-rise straight-leg jeans

 

Είστε petite

PAIGE Harper frayed high-rise wide-leg jeans

 

PATOU High-rise wide-leg organic jeans

 

Είστε petite και με καμπύλες

Flared Patch Pocket Jeans, & Other Stories

 

Ribcage straight ankle jeans Levi’s, attica

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below