Η μεγάλη ημέρα έφτασε και η επίδειξη του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο πραγματοποιήθηκε. Το Marie Claire ήταν εκεί για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Καλλιμάρμαρο με αποκλειστικό υλικό.

Στις 21:30 ακριβώς, οι προβολείς του Παναθηναϊκού Σταδίου άναψαν και το αφιερωμένο στην Ελλάδα υπερθέαμα μόδας «Dior celebrates Greece», έστρεψε επάνω του βλέμματα όλου του πλανήτη.

Η Αnya Taylor-Joy και η Cara Delevingne ήταν από τις πρώτες αφίξεις στο Καλλιμάρμαρο.

 

400 ήταν οι καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες από κάθε γωνιά της γης που έλαβαν την πολυπόθητη πρόσκληση, αφού ο οίκος επέλεξε να καλέσει μόνο τους μόνιμους πελάτες, τους τεχνίτες και καλλιτέχνες που έχουν συνεργάστηκαν στο παρελθόν ή συνεργάζονται σήμερα με τον οίκο, όπως και τους εκπροσώπους των μουσείων, των οποίων τα εκθέματα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την «ελληνική» συλλογή. Οι προσκλήσεις μάλιστα έφυγαν απευθείας από τη έδρα του Dior στο Παρίσι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Dior celebrates Greece

Εβδομήντα χρόνια μετά την ιστορική φωτογράφιση των δημιουργιών του οίκου Dior στον Βράχο της Ακρόπολης, ο οίκος επέστρεψε με μια επίδειξη μόδας, για την οποία θα μιλάει για αρκετές ημέρες, όλη η υφήλιος.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Ομίλου LVMH Antoine Arnault, στον οποίο ανήκει ο οίκος Dior ήρθε στην χώρα μας ειδικά για την επίδειξη συνοδευόμενος από την σύζυγό του, super model και φιλάνθρωπο Natalia Vodianova στο frond row. Δίπλα τους και σε ρόλο οικοδέσποινας βρισκόταν ως Πρώτη Κυρία, η Μαρέβα Μητσοτάκη η γυναίκα που χωρίς αμφιβολία βοήθησε να πραγματοποιηθεί στην χώρα μας το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

ndp

Ανάμεσα σε εκείνους που παρακολούθησαν την επίδειξη ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος του Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Ευγενία Νιάρχου, η διεθνής fashion designer Μαίρη Κατράντζου, η εγγονή Ανιέλι Bianca Brandolini και το μοντέλο Camille Rowe – σύντροφος του Τεό Νιάρχου.

H μοναδική αυτή εκδήλωση ενδυναμώνει περαιτέρω του πολύτιμους και δημιουργικούς δεσμούς μεταξύ του Dior και της Ελλάδας. Ακολουθώντας το πάθος της για διάδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, χωρίς αποκλεισμούς, η Maria Grazia Chiuri συνεργάστηκε -για τη συγκεκριμένη συλλογή του Dior- με ελληνικά εργαστήρια που διατηρούν μέχρι σήμερα με δεξιοτεχνία ανεκτίμητες τεχνικές και μεθόδους, συνδυάζοντας για παράδειγμα ραπτική με κεντήματα ή δημιουργίες ζακάρ με έντονα στοιχεία διακόσμησης.

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Dior, άντλησε την έμπνευσή της από τον κλασσικό χιτώνα της Αρχαιότητας που αποτελεί την απόλυτη έκφανση ενός ενδύματος και παράλληλα την πηγή στην οποία πάντα επιστρέφει.

O χιτώνας, που φέρνει στο νου τα αρχαία αγάλματα, είναι ένα απόλυτα απλό ένδυμα που τυλίγεται προσφέροντας κίνηση στο σώμα, ενώ παράλληλα το απελευθερώνει, αγκαλιάζοντας τις καμπύλες και τις κινήσεις του. Ο χιτώνας που έχει ήδη αποτελέσει έμπνευση για τη Maria Grazia Chiuri σε πολλά της show, επανεφευρίσκεται και γίνεται το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας. Ένα ένδυμα απλό και συνάμα πολύπλοκο, απελευθερώνει το σώμα από κάθε είδους περιορισμούς.

Για την εκδήλωση αυτή, ο οίκος μόδας του Dior συνεργάστηκε στενά με Έλληνες αρχαιολόγους και τις αρμόδιες τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ο σεβασμός και η πλήρης και άνευ όρων διατήρηση του χώρου ενώ η συλλογή Dior Cruise 2022, όπως την εμπνεύστηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, θα είναι μια ωδή στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της.

 

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below