Με δημοσιογραφικό ήθος και την φιλοσοφία της μόδας που δεν επιβάλλει, αλλά προτείνει και απελευθερώνει, το Marie Claire είναι σταθερά, εδώ και 70 χρόνια, το Μέσο Ενημέρωσης που ενισχύει τις γυναίκες, διευρύνει τις επιλογές τους και τις βοηθά να έχουν μια σφαιρική αντίληψη του κόσμου.

Στο Utopia “Fashion Matters”, το Marie Claire εξερευνά την στενή σχέση μόδας και γυναικείας ενδυνάμωσης, μέσα από τους πιο εμβληματικούς και επαναστατικούς σταθμούς στην ιστορία του στυλ, με επιλογές από τα καταστήματα του Golden Hall.

Aπό τις Σουφραζέτες έως την εποχή του #metoo, η μόδα υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του γυναικείου κινήματος. Άλλοτε ως εργαλείο επικοινωνίας του αγώνα για ίσα δικαιώματα και άλλοτε καταρρίπτοντας τα έμφυλα στερεότυπα και τα όρια μεταξύ ανδρικού και γυναικείου ντυσίματος. Η εγκατάλειψη του κορσέ, το άνετο στυλ που καθιέρωσε η Coco Chanel, η απελευθερωμένη Νέα Γυναίκα του 1920, οι φόρμες εργασίας στην διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, το λανσάρισμα της μίνι φούστας και του γυναικείου σμόκιν, το power dressing της δεκαετίας του 80 και η διαμαρτυρία με μαύρα φορέματα στο κόκκινο χαλί κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, είναι μόνο μερικές από τις στιγμές που μόδα και κοινωνικές αλλαγές κινούνταν παράλληλα.

Ταυτόχρονα παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  μια έκθεση με τις καλύτερες στιγμές της φωτογραφίας μόδας των διεθνών εκδόσεων του περιοδικού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below