Aπό τη στιγμή που ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο το 2014, η Bella Hadid είχε μια καριέρα που πολλές θα ονειρεύονταν. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να δουλέψει με τον Karl Lagerfeld και να ποζάρει για τα εξώφυλλα των μεγαλύτερων περιοδικών. Όμως, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, “έκλαιγε κάθε πρωί” όταν ξεκίνησε η καριέρα της και ήταν ακόμα έφηβη.

Σύμφωνα με το WWD,  η Hadid είπε: «Έκλαιγα κάθε πρωί, έκλαιγα στο διάλειμμά μου, έκλαιγα πριν κοιμηθώ. Ήμουν πολύ ασταθής συναισθηματικά για ένα διάστημα που εργαζόμουν 14 ώρες την ημέρα για τέσσερις συνεχείς μήνες στα 18 μου. Νομίζω ότι ήθελα μόνο να αναπνεύσω λίγο. Και έτσι μπήκα σε έναν φαύλο κύκλο “.

Η Hadid λέει τώρα ότι θέλει να δώσει ένα καλό παράδειγμα στους  φαν της και να μιλήσει για την ψυχική υγεία. “Αισθάνομαι ένοχη για το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να ζήσω αυτήν την απίστευτη ζωή, να έχω τις ευκαιρίες που έχω, αλλά παρόλα αυτά να νιώθω θλιμμένη”, είπε.

Η Hadid δεν είναι το μόνο μοντέλο που μιλάει για εξαντλητικές συνθήκες στο χώρο της μόδας αφού αυτή είναι μια συζήτηση που συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2017, ο διευθυντής casting, James Scully κατηγόρησε δύο άλλους διευθυντές του οίκου Balenciaga για καταχρηστική συμπεριφορά. Το περιστατικό φέρεται ότι περιλάμβανε 150 μοντέλα τα οποία περίμεναν σε ένα κλιμακοστάσιο για τρεις ώρες, χωρίς φώτα, ενώ εκείνοι πήγαιναν για μεσημεριανό γεύμα. Σε μια επίδειξη Yeezy στο νησί Roosevelt, ένα μοντέλο κατέρρευσε αφού στεκόταν για ώρες στο ζεστό ήλιο περιμένοντας να ξεκινήσει το σόου ενώ το 2018 στο πλαίσιο του #Me Too, πολλά μοντέλα μοιράστηκαν ιστορίες κακοποίησης στο Instagram.

Μια θετική εμπειρία για την Hadid; Όταν περπάτησε για τη σειρά εσωρούχων Savage x Fenty της Rihanna νωρίτερα φέτος. Μάλιστα πρόσθεσε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε “σέξι” σε μια πασαρέλα, λέγοντας: “είχα κάνει κι άλλα shows εσωρούχων αλλά ποτέ δεν ένιωσα δυνατή σε μια πασαρέλα μόνο με τα εσώρουχά μου”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below