Ο οίκος Dior ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρουσιάσει την Cruise 2021 συλλογή του μέσω μιας ζωντανής επίδειξης στο Λέτσε της Ιταλίας στις 22 Ιουλίου. Ωστόσο, μόνο φίλοι και οικογένεια του οίκου θα είναι εκεί για να το δουν να συμβαίνει.

Η επίδειξη θα ακολουθήσει όλους τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ισχύουν στην περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κοινό. Αντ ‘αυτού, οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν το show μέσω livestream. Ο Pietro Beccari, Διευθύνων Σύμβουλος και πρόεδρος τoυ Dior, συνδιοργάνωσε μια εικονική συνέντευξη τύπου με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri για να μοιραστεί τα νέα.

Ο Beccari υποστηρίζει ότι το ζωντανό runway είναι σημαντικό για τον Dior και για διάφορους λόγους. “Ο πρώτος είναι ότι για την Maria Grazia κι εμένα, πολυτέλεια είναι τα συναισθήματα. Όσον αφορά τη μόδα, τίποτα δεν φέρει το συναίσθημα μιας πραγματικής επίδειξης μόδας”, εξηγεί. “Θα θέλαμε με αυτό να στείλουμε ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, και για μερικούς ανθρώπους, αναγέννησης μετά από αυτήν την δύσκολη περίοδο.”

info@imaxtree.com

Άλλα luxury brands και κυρίως η Chanel – κατάργησε τα σχέδιά της για resort επιδείξεις και τις αντικατέστησε με ψηφιακές παρουσιάσεις. Ο Dior θα ακολουθήσει τα βήματά της για την επίδειξη Υψηλής Ραπτικής του για το Φθινόπωρο 2020 στις 6 Ιουλίου, αν και ο Beccari δεν μοιράστηκε περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς θα μοιάζει.

Παρά τις καινοτομίες αυτές, ο Beccari και η Chiuri όταν ερωτήθηκαν για το αν ο Dior σκέφτεται να εγκαταλείψει το παραδοσιακό fashion calendar όπως έχει ανακοινωθεί από οίκους όπως οι Saint Laurent και Gucci απάντησαν κατηγορηματικά: “Σίγουρα, θα ακολουθήσουμε τον ρυθμό της εβδομάδας μόδας – υπάρχουν άνθρωποι στο Παρίσι που περιμένουν να ακολουθήσουμε αυτόν τον ρυθμό” δήλωσε ο Beccari.

“Νομίζουμε ότι αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι η εβδομάδα μόδας δεν είναι μόνο σημαντική για την ίδια τη μόδα, αλλά και για την πόλη όπου πραγματοποιούνται οι επιδείξεις”, πρόσθεσε η Chiuri. ” Μην ξεχνάτε ότι είμαστε σημαντικοί και για τους άλλους.”

Αυτό σημαίνει ότι, προς το παρόν, η μάρκα σχεδιάζει να διοργανώσει μια ζωντανή επίδειξη και για την άνοιξη του 2021 τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μέχρι τότε. “Ελπίζουμε να έχουμε κάποιο κοινό το Σεπτέμβριο, αν όχι ένα γεμάτο με κόσμο χώρο”, λέει ο Beccari, αν και η Chiuri προειδοποιεί ότι αυτά τα θα σχέδια πρέπει να οργανώνονται μερα με τη μέρα.

Ο Σεπτέμβριος πάντως διαμορφώνεται ποικιλοτρόπως: Η Burberry ανακοίνωσε επίσης αυτή την εβδομάδα ότι οργανώνει μια ζωντανή επίδειξη για την άνοιξη του 2021, αν και δεν σκοπεύει να έχει καθόλου κοινό, ενώ στη Νέα Υόρκη, σχεδιαστές όπως ο Michael Kors και ο Marc Jacobs ανακοίνωσαν ότι θα παραλείψουν τελείως το runway για την επόμενη σεζόν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below