Η Gucci, η Celine, η Louis Vuitton και η Dior βρίσκονται μεταξύ των εμπορικών σημάτων που δεσμεύτηκαν να εγκαταλείψουν τα μοντέλα μεγέθους μηδέν. Εταιρίες όπως η LVMH και η Kering, στις οποίες ανήκουν δεκάδες luxury brands, υπέγραψαν μια νέα σύμβαση που «διασφαλίζει την καλή κατάσταση των μοντέλων».

Οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ένα ελάχιστο γαλλικό μέγεθος 34 (αμερικανικό 6) και ένα γαλλικό 44 οι άνδρες. Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να μην προσλάβουν μοντέλα κάτω των 16 ετών σε επιδείξεις μόδας ή φωτογραφήσεις που αφορούν σε ρούχα ενηλίκων.

Επιπλέον, οι εταιρείες δεσμεύτηκαν να παρέχουν έναν ειδικό ψυχολόγο ή θεραπευτή κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας. Το BBC αναφέρει τέλος ότι τα μοντέλα θα πρέπει επίσης να παρουσιάζουν έγκυρο ιατρικό πιστοποιητικό για να αποδεικνύουν ότι είναι κατάλληλα για δουλειά.

“Έχουμε την ευθύνη να οικοδομήσουμε νέα πρότυπα για τη μόδα και ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες στον τομέα μας”, δήλωσε ο Antoine Arnault, διευθυντής της LVMH.

Αφορμή για την αλλαγή στάσης των οίκων μόδας στάθηκε η γενική κατακραυγή κατά του Balenciaga του οποίου οι υπεύθυνοι συμπεριφέρθηκαν στα μοντέλα με σαδισμό σε casting τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνοντάς τα να περιμένουν επί ώρες στο σκοτάδι, ενώ εκείνοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below