Η βιομηχανία της μόδας κινήθηκε γρήγορα στις πρώτες γραμμές της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19, από τους οίκους Prada και Versace μέχρι τον Ralph Lauren. Ο πιο πρόφατος οίκος που προστίθεται στη λίστα είναι η Gucci.

Στην εκστρατεία “We Are All In This Together”, η Gucci θα δωρίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας (Protezione Civile) μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης του πλήθους φορέων της Intesa Sanpaolo, όπου η #GucciCommunity μπορεί να δωρίσει επίσης μέσω ειδικής ιστοσελίδας για την αιτία στο gucci.forfunding.it. Οι δωρεές θα κατευθύνονται πρωτίστως προς τη δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ καθώς και για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών και οργανισμών της Ιταλίας.

Η μητρική εταιρεία του οίκου, Kering δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έκανε και ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο με το Ταμείο Ανταπόκρισης Αλληλεγγύης COVID-19 του Ιδρύματος των Ηνωμένων Εθνών για την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Οι δωρεές θα πραγματοποιηθούν μέσω Facebook με την ίδια την Gucci να συνεισφέρει άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα κεφάλαια βοηθούν όχι μόνο στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του ιού, αλλά και στην προμήθεια του προσωπικού της υγειονομικής περίθαλψης και στην προώθηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών.

Η #GucciCommunity, φυσικά, έχει προσκληθεί να δωρίσει στο Ταμείο Αλληλεγγύης για την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και μέσω του λογαριασμού του στο Ιnstagram.

Σε μια εποχή που πολλοί είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους ο Gucci καλεί τους φίλους και τους οπαδούς από την παγκόσμια κοινότητά του –οι οποίοι μοιράζονται τις ίδιες αξίες για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία- να βοηθήσουν τον οίκο να συγκεντρώσει κεφάλαια για να ανακούφιση της κρίσης βοηθώντας της υπηρεσίες υγείας με εξοπλισμό και να στηρίξει τους επιστήμονες που ψάχνουν εμβόλια και θεραπείες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται μετά από τη βοήθεια που παρείχε η Kering, στην οποία ανήκει και ο Gucci, σε Κίνα, Ιταλία και Γαλλία με πάνω από ένα εκατομμύριο μάσκες και προστατευτικές στολές για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

 “Αυτή η πανδημία μας καλεί να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και να σταθούμε αποφασιστικά δίπλα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που μάχονται με ανιδιοτέλεια ενάντια στον COVID-19, τόσο στην Ιταλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Η γενναιοδωρία και το κουράγιο τους φωτίζει το δρόμο μπροστά μας αυτές τις δύσκολες μέρες. Υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον και βοηθώντας τους πιο ευπαθείς ανάμεσά μας, θα καταφέρουμε να περάσουμε αυτή την κρίση: ενωμένοι πιο πολύ από ποτέ” έγραψε ο Alessandro Michele, καλλιτεχνικός διευθυντής της Gucci και ο Marco Bizzari, πρόεδρος και CEO του οίκου σε μία επιστολή που ανακοίνωνε την πρωτοβουλία στους εργαζόμενους της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.
“Ο οίκος Gucci έφτιαξε έναν κόσμο ανοιχτό και ελεύθερο: μια παγκόσμια Gucci κοινότητα. Ζητάμε από όλους να γίνετε η αλλαγή σ’ αυτή την κρίση, να σταθούμε όλοι μαζί στη μάχη απέναντι στον κορωνοϊό. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό” συμπλήρωσαν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below