Ο Simon Porte Jacquemus πάντα βάδιζε στους δικούς του ρυθμούς και για πολλά χρόνια απομακρυνόταν από τους περιορισμούς του ημερολογίου της εβδομάδας μόδας. Η πιο πρόσφατη απόδειξη; Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από τότε που ο σχεδιαστής αποκάλυψε την τελευταία του συλλογή, Le Splash, και τώρα επέστρεψε για την επόμενη πασαρέλα του.

Getty Images

Η τοποθεσία μιας Jacquemus επίδειξης αναμένεται τόσο έντονα όσο και η ίδια η αποκάλυψη των συλλογών. Για το φθινόπωρο του 2022 η συλλογή με τίτλο Le Papier παρουσιάστηκε στα βουνά αλατιού της Αρλ στη νότια Γαλλία. Ήταν ο κατάλληλος «κενός καμβάς» που ο σχεδιαστής προσπαθούσε να πει σε έναν ρεπόρτερ του σόου ότι ήθελε «να ξαναρχίσει από το τίποτα, σαν μια λευκή σελίδα».

Photo by Dominique Charriau/WireImage

Από μικρά πράγματα προκύπτουν τα μεγάλα πράγματα (ή τουλάχιστον έτσι λέει το ρητό) και για τον Jacquemus η συλλογή ανήλθε σε 61 εντυπωσιακές εμφανίσεις που συνδύαζαν ολόλευκα λουκ με πινελιές από πράσινο του φασκόμηλου, μπλε του ουρανού, καφέ και καμένο πορτοκαλί.

Photo by Dominique Charriau/WireImage

Πολύ μακριά από τα φωσφορίζοντα κομμάτια της τελευταίας συλλογής. Τα shearling παλτό και το puffer jacket συναντήθηκαν με τα λινά, την κομψή ραπτική και υφαντά πλεκτά.

Photo by Dominique Charriau/WireImage

Εμπνευσμένη από τον επερχόμενο γάμο του σχεδιαστή με τον Marco Maestri, η μάρκα λάνσαρε επίσης μια επιλογή από πειραματικά νυφικά, ενώ οι λάτρεις των αθλητικών ειδών πήραν μια γεύση των επερχόμενων αθλητικών παπουτσιών Nike Humara x Jacquemus.

Photo by Dominique Charriau/WireImage

Εν ολίγοις, ο σχεδιαστής ήθελε να πετύχε «καθημερινή Υψηλή ραπτική» με τη συλλογή του για το φθινόπωρο του 2022 να προσφέρει cult προϊόντα, χωρίς εποχή. Και κάτι για τη μοντέρνα νύφη.

Getty Images

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below