Το πλούσιο έργο της εμβληματικής, Gabriele “Coco” Chanel, θα στολίσει την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια στη Μελβούρνη με μία μοναδική έκθεση, που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα. Η έκθεση με όνομα Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto θα εστιάσει σε όλα τα επιτεύγματα της σχεδιάστριας στη διάρκεια του 20ου αιώνα. Παραπάνω από 100 ιστορικά couture κομμάτια από το Palais Galliera, τα αρχεία του οίκου αλλά και κάποιες ιδιωτικές ή δημόσιες συλλογές θα γεμίσουν τις αίθουσες της Πινακοθήκης με μεγάλες δόσεις κομψότητας και δημιουργίας.

Το Fashion Manifesto πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Μουσείο μόδας, The Palais Galliera, που φιλοξένησε πρώτη φορά την έκθεση το φθινόπωρο του 2020. Ανάμεσα στα εκθεσιακά κομμάτια ξεχωρίζει ένα λευκό βραδινό φόρεμα με δαντέλα από τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 1933 αλλά και μία κατακόκκινη σατέν κάπα, σχεδιασμένη ανάμεσα στο 1924 και το 1926.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν στη μακρόχρονη πορεία της Coco Chanel στη βιομηχανία της μόδας, βλέποντας από κοντά πλήθος iconic κομματιών – tweed κοστούμια και δαντελένιες τουαλέτες- που έγιναν διάσημα από σπουδαίες προσωπικότητες όπως η Jacqueline Kennedy και η Πριγκίπισσα Grace του Μονακό.

Οι πρωτοποριακές ιδέες της Γαλλίδας σχεδιάστριας καθόρισαν τον κόσμο της μόδας, διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στο κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης. Ενσαρκώνοντας μία δυναμική γυναίκα που ξεκίνησε από το τίποτα και έφτασε να συγκαταλέγεται στις πιο γνωστές προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας, η Coco Chanel ανοίξε τον δρόμο σε ένα πιο λαμπρό και ισότιμο μέλλον.

Η ηθοποιός και πρέσβειρα του γαλλικού οίκου, Margaret Qualley, που πρωταγωνιστεί στη νέα πετυχημένη σειρά του Netflix “The Maid” δήλωσε σε συνέντευξή της στο Marie Claire Αυστραλίας «Μπαίνεις στην έκθεση και ταξιδεύεις απευθείας στην εποχή των 20s». Και συνέχισε: «Το γεγονός ότι όλα αυτά τα ιστορικά κομμάτια θα ταξιδέψουν στη Μελβούρνη, αποκτώντας μία σειρά καινούριων θαυμαστών, με γεμίζει ενθουσιασμό».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CHANEL (@chanelofficial)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below