Τα τελευταία χρόνια, η Molly Goddard έχει εξελιχθεί πολύ πέρα από τα ογκώδη φορέματα από τούλι που την έκαναν διάσημη. Αλλά για το Φθινόπωρο του 2023, η σχεδιάστρια αποφάσισε να επανεξετάσει την προέλευσή της, τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά.

Στις σημειώσεις της επίδειξης, η Goddard γράφει ότι άρχισε να εργάζεται για τη συλλογή σε ένα αναπόσπαστο μέρος της σχεδιαστικής προέλευσής της: τη Βιβλιοθήκη του St. Martins. (Αποφοίτησε από το διάσημο κολλέγιο με πτυχίο και μεταπτυχιακό στα πλεκτά.) Φυσικά, το σκηνικό την μετέφερε πίσω στις πρώτες μέρες της μάρκας και της εφευρετικότητάς της, όταν πίστευε το ότι το να έχεις το δικό σου label σήμαινε «Φτιάχνω ρούχα μόνος μου και προσπαθώ να βγάλω στοκ».

«Τώρα, η δουλειά στον χώρο της μόδας περιλαμβάνει πολλά πράγματα που δεν περίμενα – εκδηλώσεις, τελετές βραβείων, προώθηση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης», γράφει. «Ήταν ωραίο να σκεφτώ την απλότητα του ξεκινήματός μου και το πάθος που είχα για τη δουλειά στην αρχή».

Το φθινόπωρο του 2023 θα μπορούσε να διαβαστεί ως μια από τις πιο προσωπικές συλλογές της Goddard μέχρι σήμερα. Προβλήθηκε στο στούντιο της, με styling από την αδερφή της Alice «με τον τρόπο που θα φορούσαμε πραγματικά τα κομμάτια που βλέπουμε στα περιοδικά μόδας» και «[αναπολώντας] τα κομμάτια που είχαμε ως παιδιά και έφηβοι».

Αυτό το είδος παιχνιδιάρικης προσέγγισης αντικατοπτρίζεται στον τρόπο που συνδυάστηκαν τα κομμάτια επάνω στα μοντέλα – πλεκτά πάνω από εμπριμέ φούστες και κάτω από μπλέιζερ, φορέματα πάνω από τζιν, τούλι κάτω από ένα σακάκι ή μια πλεκτή ζακέτα. Η συλλογή επανεξετάζει επίσης ιδέες από το αρχείο της Molly Goddard, είτε σχεδιασμένες σε νέα υφάσματα είτε επανασχεδιασμένες μέσω του styling για να ταιριάζει στο τρέχον όραμα της σχεδιάστριας.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις της εκπομπής, το αποτέλεσμα είναι μια σειρά ” νοσταλγική, οικεία, ενήλικη, ευκολοφόρετη, βελτιωμένη”.

Δείτε παρακάτω τη συλλογή Molly Goddard Φθινόπωρο 2023.


Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below