H διάσημη “Hermes Birkin” πήρε το όνομά της από την Αμερικανίδα ηθοποιό Jane Birkin, το μοντέλο “Kelly” του ίδιου οίκου από την πριγκίπισσα του Μονακό και η “Jackie” της Gucci από την πιο καλοντυμένη Πρώτη Κυρία του Λευκού Οίκου, την Jackie Kennedy. Είναι αρκετά σύνηθες για τους μεγάλους οίκους μόδας να «βαφτίζουν» ρούχα ή αξεσουάρ ύστερα από σπουδαίες γυναικείες -και όχι μόνο- προσωπικότητες.

Στη λίστα προστίθεται και η εμβληματική “The Lady Dior”, μια τσάντα φόρος τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα. Σύμφωνα με την ιστορία, δόθηκε ως δώρο στην Νταϊάνα από την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Bernadette Chirac, το 1995. Σχεδόν 28 χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία, η καλλιτεχνική διευθύντρια του γαλλικού οίκου Maria Grazia Chiuri δίνει τη δική της πινελιά στο εμβληματικό αξεσουάρ, με τη δημιουργία της “Lady 95.22”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

‘Eκανε το ντεμπούτο της στη RTW συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 22/23. Η ανανεωμένη εκδοχή της αγαπημένης τσάντας της Lady Di κρατάει τη σοφιστικέ αισθητική και παρουσιάζει ελαφρώς πιο καμπυλωμένες άκρες. Το νέο όνομα προέρχεται από μια συγχώνευση παρελθόντος και παρόντος, με το 1955 ως ημερομηνία δημιουργίας του αξεσουάρ και το 2022 ως το έτος αναβίωσής του.

Getty Images

Αρχικά η τσάντα ονομάστηκε “Chouchou” από τον τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Dior Gianfranco Ferre. Αφού όμως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Bernadette Chirac χάρισε μια “Chouchou” στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία στη συνέχεια παρουσίασε το νέο της απόκτημα στο Grand Palais στο Παρίσι, μετονομάστηκε για πάντα ύστερα από αυτήν. Η Lady Dior έγινε σύντομα ένα από τα must-have της πριγκίπισσας της Ουαλίας, μετατρέποντας ένα απλό αξεσουάρ σε ένα μύθο της μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Σε αντίθεση με το αρχικό μοντέλο, η “Lady 95.22” διαθέτει μια διακριτικά καμπυλωτή σιλουέτα που είναι ελαφρώς επιμηκυμένη. Tα κλασικά δερμάτινα χερούλια αντικαθίστανται από μεταλλικά με μια διακριτική επένδυση δέρματος. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο σε τρία μεγέθη και δύο διαχρονικά χρώματα, μαύρο και ιβουάρ.

Η νέα τσάντα “Lady 95.22” είναι πλέον διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below