H Max Mara The Cube επικεντρώνεται στην έρευνα της καινοτομίας που χαρακτήριζε πάντα το Max Mara Fashion Group, συνδυάζοντας ένα πρωτοποριακό πνεύμα με την απλή προσέγγιση των σύγχρονων ενδυμάτων, ώστε να διαμορφώσει μια καινοτόμο ιδέα, όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά και στη δεξιοτεχνία και την τεχνική.

Με βάση το down jacket, το εμβληματικό project The Cube είναι μια ολοκληρωμένη σειρά outerwear και αξεσουάρ που γεννήθηκε το 2008. Μοναδικά υφάσματα δημιουργήθηκαν ειδικά για το project με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και καινοτόμες σχεδιαστικές λύσεις. Η Max Mara The Cube είναι πολυτελής, λειτουργική, πρακτική και μοναδική, με μια σαφή ταυτότητα που διακρίνεται μέσα από το ασυναγώνιστο packaging, the “Cube”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Mara (@maxmara)

Το down jacket The Cube αποτελεί ένα αυθεντικό σχεδιαστικό κομμάτι, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στις συλλογές του Staatliche Museen στο Βερολίνο και του FIT στη Νέα Υόρκη, όπου έχει παρουσιαστεί ως “cult object” στην έκθεση ‘Μόδα και Τεχνολογία’.

Ο απόλυτος συνδυασμός δημιουργικότητας, βιομηχανοποίησης και πειραματισμού.

Για τη συλλογή Άνοιξη Καλοκαίρι 2021 collection, η Max Mara The Cube παρουσιάζει το Cameluxe σε εννέα διαφορετικά στυλ.  Η Max Mara είναι συνώνυμη με το ύφασμα από καμηλότριχα.  Για δεκαετίες, τα θρυλικά παλτό της έχουν κατασκευαστεί από αυτή τη βιώσιμη ίνα που συλλέγεται από τις καμήλες καθώς πέφτει φυσικά, παρέχοντας άνεση και πολυτέλεια στους λάτρεις του είδους.  Ωστόσο, κατά την κατασκευή αυτών των παλτό, και αφού κοπεί το πατρόν, δείγματα από την πολύτιμη αυτή καμηλότριχα μένουν αχρησιμοποίητα.  Έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα, η Max Mara υιοθέτησε μια διαδικασία αναβάθμισης αυτών των υπολειμμάτων, δίνοντάς τους νέα ζωή με τη μορφή του Cameluxe: ένα εξαιρετικά λεπτό υλικό που κατασκευάστηκε στην Ιταλία από την Imbotex Lab και χρησιμοποιήθηκε ως επένδυση για τη νέα γενιά του The Cube, το αρθρωτό σύστημα των μπουφάν. Αυτή η καμηλότριχα μετατρέπεται σε πολύ λεπτές ίνες και στη συνέχεια αναμιγνύεται με ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Το Cameluxe αμφισβητεί τις συμβατικές έννοιες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής μόδας επανατοποθετώντας πολυτελή υλικά που διαφορετικά δε θα είχαν χρησιμοποιηθεί, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας, την παραγωγή αποβλήτων, τη χρήση νερού και τις εκπομπές CO2. Πιστοποιημένο από το Textile Exchange ότι πληροί το παγκόσμιο πρότυπο ανακύκλωσης, το Cameluxe προσθέτει ένα νέο σημείο συζήτησης στο συνεχή διάλογο για τη βιωσιμότητα της μόδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Mara (@maxmara)

«Αυτό που κάνω όταν τραβάω φωτογραφίες είναι ότι ζω τη στιγμή. Δημιουργώ καταστάσεις όπου κάτι ενδιαφέρον θα συμβεί, και επιτρέποντας σε όλους να γίνουν μέρος της δημιουργικότητας δημιουργούνται αυθόρμητες στιγμές», η καλλιτέχνης Tierney Gearon με έδρα το Μαλιμπού εμπνεύστηκε από το περιβάλλον της Καλιφόρνιας για το δεύτερο φωτογραφικό της έργο αφιερωμένο στο Max Mara The Cube. Ζήστε τη στιγμή: αυτή είναι η αρχή που ακολουθεί η Gearon στα πλάνα της, στην οποία αναδημιουργεί αυθόρμητες στιγμές που επιτρέπουν σε όλους να εμπλακούν και περιμένει κάτι απρόσμενο να συμβεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Mara (@maxmara)

Δεκατρείς άλλοι φωτογράφοι έχουν ήδη ερμηνεύσει το project: Erik Madigan Heck, Koto Bolofo, Rinko Kawauchi, Hellen Van Meene, Max Farago, Lorenzo Vitturi, Christopher Anderson, Tina Barney, Laurie Simmons, Marilyn Minter, Sam Taylor-Johnson, Stephen Shore και  Alex Prager.

Η συλλογή Max Mara The Cube είναι διαθέσιμη στο ομώνυμο corner στο attica CityLink και στις Max Mara Boutique.

@DilFashionGroup

@dilfashiongroup

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below