Λίγες μέρες πριν, όταν ανακοινώθηκε πως ο Maximilian Davis αποσύρεται από τους ημιτελικούς των LVMH βραβείων, που έχουν αναδείξει πλήθος αγαπημένων σχεδιαστών όπως η Nensi Dojaka, ο κόσμος της μόδας έμεινε να αναρωτιέται το λόγο. Η απάντηση ήρθε χθες και πιστεύουμε πως άξιζε το αρχικό σοκ. Το αγαπημένο ανερχόμενο ταλέντο της βιομηχανίας θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ιταλικού οίκου Salvatore Ferragamo, που ιδρύθηκε το 1927, στις 16 Μαρτίου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAXIMILIAN (@_maximiliandavis_)

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή που γίνομαι μέρος του οίκου Ferragamo, και νιώθω ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου δίνεται να χτίσω κάτι νέο, αξιοποιώντας την πλούσια και σπουδαία κληρονομιά του. Ο Ferragamo αντιπροσωπεύει την αφοσοίωση στη διαχρονική κομψότητα, την οποία θεωρώ συναρπαστική. Προσμένω με ανυπομονησία να εκφράσω το όραμά μου, το οποίο θα αναβαθμιστεί από τους κώδικες της ιταλικής δεξιοτεχνίας, ποιότητας και εφευρετικότητας», δήλωσε ο Maximilian στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvatore Ferragamo (@ferragamo)

Ο Βρετανός σχεδιαστής με το μεγάλο ταλέντο έμαθε να χρησιμοποιεί ραπτομηχανή από τη γιαγιά του σε μικρή ηλικία, αποφοίτησε από το London School of Fashion και το 2020 ίδρυσε το δικό του brand. Έκτοτε οι δημιουργίες του έχουν καταφέρει να κερδίσουν μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές μεγάλων style icon, όπως η Rihanna, η Dua Lipa και η Kim Kardashian.

Getty Images

Λαμβάνοντας υπόψιν την τάση των τελευταίων ετών, που θέλει ανερχόμενα ταλέντα ν’ αναλαμβάνουν τη διεύθυνση οίκων με μεγάλη ιστορία, θα λέγαμε πως η κίνηση του Ferragamo δε μας προκαλεί εντύπωση. Με τον Μaximilian στο τιμόνι, ο ιταλικός οίκος θα καταφέρει ν’ ανανεωθεί ριζικά και να προσεγγίσει ένα νεότερο κοινό. Ήδη έχουμε πολλά παραδείγματα που επιβεβαίνουν την επιτυχία αυτής της συνταγής, από τον Virgil Abloh στον Louis Vuitton, μέχρι τον Matthew Williams στον Givenchy και τον Nigo στον Kenzo.

«Είμαι ενθουσιασμένος που υποδεχόμαστε τον Maximilian στον Ferragamo. Η καθαρότητα του οράματός του μαζί με το επίπεδο των ικανοτήτών του και τη δυναμική του αισθητική, τον καθιστούν έναν από τα πιο λαμπρά ταλέντα της γενιάς του. Το έργο του χαρακτηρίζεται από κομψότητα, αισθησιασμό και μία συνεχή δέσμευση στην ποιότητα», δήλωσε ο επίσης νεοφερμένος CEO του οίκου, Marco Gobbetti.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below