«Ήμουν τόσο συγκλονισμένη», λέει η McKenna ταπεινά για τη στιγμή που ξεκίνησε η καριέρα της στο Παρίσι, σε ηλικία μόλις 16 ετών. Αλλά δεν έπρεπε να είναι. Η ομορφιά της δεν είναι μυστικό ούτε η απίστευτη άνοδός της στη βιομηχανία της μόδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Θεωρείται η επόμενη Gigi Hadid από τους fashion insiders, έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε καμπάνιες για την Fendi και τη Stella McCartney, και περπατάει κάθε σεζόν πλέον στις πασαρέλες των Dior, Valentino και Missoni ενώ έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Έχει 35.4k οπαδούς στο Instagram και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς.

Αλλά ποια ήταν η στιγμή που την τοποθέτησε στο χάρτη της μόδας;

Aφού αποφοίτησε από το σχολείο δύο χρόνια νωρίτερα, η McKenna υπέγραψε στο πρακτορείο μοντέλων IMG στα 15 της (δηλαδή τρία χρόνια πριν τη Gigi). Αλλά η μεγάλη επιτυχία της ξεκίνησε μετά το makeover στα μαλλιά της για την πρώτη της εμφάνιση στην πασαρέλα του Alexander Wang το 2017.

“Ο Αlexander Wang ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο μου casting στην πόλη της Νέας Υόρκης” θυμάται η McKenna υπερήφανα από την Ατλάντα της Γεωργίας, όπου παίρνει χρόνο για να είναι μαζί με την οικογένειά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

«Μου ζήτησε να κόψω όλα τα μαλλιά μου, κάτι που έκανα, και το επόμενο πράγμα που συνέβη ήταν να βρίσκομαι στο show  του», συνεχίζει. Αν και δεν είναι τόσο δραστική η αλλαγή όπως άλλων μοντέλων, τα μακριά μαλλιά της McKenna κόπηκαν σε ένα σγουρό bob. Η σταδιοδρομία της εκτοξεύτηκε από εκείνο το σημείο και μετά, οδηγώντας της σε 24 ακόμα επιδείξεις εκείνη την εποχή, όπως των Dolce & Gabbana,  Givenchy, Missoni και Burberry.

View this post on Instagram

Miu Miu x MyTheresa 💛

A post shared by McKenna (@mckennahellam) on

“Ειλικρινά, σκέφτηκα ότι θα έκανα την Νέα Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια θα επέστρεφα στο σπίτι μου στη Γεωργία. Αλλά κατέληξα να ταξιδεύω στην Ευρώπη και να κάνω ολόκληρο το μήνα μόδας. Δεν ξέρετε πόσο ευγνώμων είμαι για αυτό το κούρεμα. ”

Πίσω στη Γεωργία, η McKenna μεγάλωσε σε δεκαπέντε στρέμματα γης, περιτριγυρισμένα από άλογα, γάτες ακόμη και κατσίκες. «Περνούσα τις μέρες μου στον αχυρώνα, ή κάνοντας ιππασία», λέει.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από τη ζωή που κάνει τώρα, σωστά; Η McKenna δεν είναι τόσο σίγουρη για αυτό. Πιστεύει ότι η ζωή του modelling μπορεί να είναι εξίσου ήσυχη.

View this post on Instagram

Pull me deep beneath your waves 🌊

A post shared by McKenna (@mckennahellam) on

«Πιστέψτε με, μετά το μήνα της μόδας, έρχεται η όχι τόσο σέξι πλευρά του modelling. Τα πόδια μας αιμορραγούν και έχουν πληγές και φουσκάλες σαν τα πόδια των χορευτών », λέει, αναφερόμενη στις εμφανίσεις στην πασαρέλα και τα castings για τα οποία μπορεί να χρειαστεί να περπατήσει πάρα πολλά χιλιόμετρα μέσα σε μια ημέρα.

Μέχρι την ηλικία των 16 ετών, η “στολή” της ήταν τζιν, μπότες ιππασίας και t-shirt αλλά και τώρα κρατάει το look της εξίσου απλό.

«Ο κανόνας μου είναι μαύρο τζιν με ένα λευκό ή μαύρο απλό μπλουζάκι και τακούνια» εξηγεί. Το off-duty στυλ της βασίζεται σε ουδέτερα χρώματα, και οι ανθεκτικές μαύρες μπότες παρέμειναν βασικό κομμάτι στην γκαρνταρόμπα της.

«Είναι ένα παράξενο συναίσθημα για μένα να φοράω κάτι άλλο εκτός από τις Doc Martens μου», λέει. «Μου θυμίζουν την παιδική μου ηλικία ενώ ταιριάζουν απλά με τα πάντα».

Η ρουτίνα ομορφιάς της είναι επίσης εξαιρετικά απλή.

«Χρησιμοποιώ την κρέμα θηλών Lanolin ως lip balm για τα χείλη», παραδέχεται. «Είναι για τις μητέρες που θηλάζουν, γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά παχύ και ενυδατικό. Το έχω στην τσάντα μου ανά πάσα στιγμή. “

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below